Güneş Enerjisi Tesisat Şemaları

Güneş Enerjisi Tesisat Şemaları autocad formatında, tek kazan, kazan ve radyatör, boyler ve kaskad sistem olmak üzere 15 adet eklenmiştir. Sistem dizaynında dikkat etmeniz gereken kısımlar maddeler halinde şemalar üzerinde belirtilmiştir. Mekanik otomasyon için gerekli kablolama ve kesitler de bulunmaktadır. Otomasyon ile ilgili kablo kesiti ve bağlantı sistemi marka ve modele göre değişiklik gösterebilir.

15 Adet Güneş Enerjisi Tesisat Şemaları

Autocad Formatında Güneş Enerjisi Tesisat Şemaları
Açıklamaİndirme Linki
Güneş Enerjisi Tesisat Semaları.dwgGüneş Enerjisi Tesisat Semalarıİndir

Tesisat şemaları güneş enerjisinden kullanma sıcak suyu elde edilmesi ile ilgilidir. Güneş enerjisi ile mahal ısıtması şeması eklenmemiştir. Çünkü Güneş enerjisi ile mahal ısıtması, kullanma suyu ısıtmasına göre daha zordur. Güneş enerjisinin en fazla olduğu zaman dilimi ile ısıtma enerjisine en fazla ihtiyaç duyulan zaman dilimleri birbirlerine tamamen zıt konumdadır. Kullanma suyu ısıtması için ısı tüketimi bir sene boyunca oldukça sabit olmasına karşın, mahal ısıtması için ısı gereksiniminin en fazla olduğu zamanlardaki güneş enerjisi miktarı oldukça azdır . Mahal ısıtmasını destekleyebilmek için, absorber yüzeyinin oldukça büyük olarak boyutlandırılmalıdır. Bu da yaz aylarında solar devrede bir durgunluğa yol açar.

Güneş Enerjisi Tesisat Şemaları

Güneş enerjisi ile  ilgili tesisat şemalarının yanı sıra boyler veya akümlasyon tankı elemanları ile kollektör değerlerinin doğru bir biçimde standartlara ve bölge koşullarına göre uygun olarak hazırlanması gereklidir. Bu doğrultuda güneş enerjisi kollektör hesabı konusundan faydalanabilirsiniz.

Tesisat şemaları örnek teşkil etmesi için eklenmiş olup, projenize göre gerekli düzenlemeleri yapmanın gerekmektedir. Çünkü güneş Enerjisi sisteminden elde edilecek faydalı ısı enerjisi, sistem elemanlarının boyutlarının ve miktarlarının bir fonksiyonudur, yıl içerisinde değişkenlik gösterir. Örneğin Antalya’da Ocak ayında yeryüzüne gün boyunca düşen güneş ışınım miktarı 2,414 kcal/m² gün iken Nisan ayında bu değer 5,330 kcal/m².gün, Ağustos ayında ise 6,190 kcal/m².gün olmaktadır. Söz konusu ışınımların faydalı enerjiye dönüştürme oranı; kollektör tipi, montaj eğim açısı ve yönü ile yakından ilişkilidir. Bu durumda, aylık ihtiyaçları karşılamak için gerekli olan kollektör miktarları da farklı olacaktır.

 

İlgili Yazılar

7 yorum

Çok değerli bir paylaşım olmuş, teşekkür ederim.

Halis Katra  -  16 Kasım 2015 / 09:01

Hemen hemen tüm bağlantı sistemleri mevcut, autocad olması çok iyi oldu, sağolun.

hocam link bozulmuş tekrar paylaşır mısınız

Bilgilendirme için teşekkür ederiz. Link düzenlenmiştir. İyi Günler.

muratg  -  13 Ekim 2016 / 10:00

çok çok teşekkürler.tesisatçı olmadığım için nasıl çizileceğini bilmiyordum .çok iyi oldu.

Apartmanımızdaki güneş enerji tesisatı kurulduğundan beri tüpler patlıyor bununla ilgili destek verebilirmisiniz.

Cihan Bey merhaba,
Saf su kullanmanız durumunda, patlama durumu söz konusu olabilir. Güneş enerjisi hattı içerisinde donma Riskine Karşılık, %15 Glikol Karışımlı veya özel güneş enerjisi sistemi sıvısı olmalıdır. Saf su kullanılmasına müsade edilmemelidir.

Bunun yanı sıra bazı kontrol panellerinde, güneş panelinizin donma sıcaklığında, boylerinize aktardığınız ısıyı sistem otomatik olarak güneş paneline aktararak paneli koruma fonksiyonu bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

15 Bin Üyemize Katılın