Temiz Su Tesisatı Birleştirme Parçaları

Temiz su tesisat birleştirme parçaları ve boru ekleme parçaları detaylı olarak anlatılmış ve ilgili resimleri eklenmiştir.

– Dirsek: Tesisatta yön değişimlerinde kullanılan bir bağlantı parçasıdır. 90° ve 45°lik çeşitleri vardır. Metal dirseklerin her iki ağzının iç kısmına vida dişi açılmıştır.
– T parçası: Üç yollu bağlantılarda ve bir boru hattından kol almakta (T) dirsek kullanılır. Metal olanların boru ağızlarında iç kısımlara vida açılmıştır.
– Nipel: Birbirine yakın iki bağlantı parçasını birleştiren parçalardır. Ancak her iki ucuna da erkek vida dişi açılmıştır.
– Rakor: Üç parçadan oluşan ve boruların eksenleri etrafında döndürülmesine gerek duyulmadan bağlantı yapılmasını sağlayan bir bağlantı parçasıdır.
– Manşon: Temiz su tesisatında kullanılan ve iç kısımlarına diş açılmış boru bağlantı parçasıdır.
– Kör tapa: Boruların uçlarının veya depoların kullanılmayacak olan ağızlarının kapatılmasında kullanılır.
– Redüksiyon: Büyük çaplı bir borudan, küçük çaplı boruya geçişte kullanılır. Bir ucunda erkek, diğer ucunda dişi vida bulunur.
– Deveboynu: Pis su tesisatlarında boru doğrultusunun yana kaydırılmasında kullanılır.
– Uzatma parçaları ve rozetler: Musluk bağlantılarında mesafeyi uzatmak için kullanılır. Pirinç malzemeden yapılmış olup 1-5cm arasında uzatmalar yapılabilmektedir. Bir ucuna dişi, diğer ucuna erkek vida açılmıştır. Musluk rozetleri ise yapılan işin estetiğine yönelik kullanılan bir aksesuardır. Musluk yerine takıldığı zaman önce rozet takılır sonra musluk ve bataryalar, erkek vida dişlerinin üzerine keten sarılarak takılır.

Boru Ekleme Parçaları

Temiz Su Tesisatı Birleştirme Parçaları

Şekil – 1 Temiz su tesisatı boru ekleme parçaları

Temiz Su Tesisatı Ekleme Parçaları

Şekil – 2 Temiz su tesisatı boru ekleme Parçası

 

 

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

15 Bin Üyemize Katılın