REHVA, yeni ve güncellenmiş “Okullarda İç Ortam ve Enerji Verimliliği-1.Bölüm-Prensipler” Kılavuzunu yayımladı. Bu Kılavuz Kitap, REHVA ve ISHRAE (Hindistan Isıtma, Soğutma ve İklimlendirme Mühendisleri Derneği) işbirliği ile hazırlandı.
Okul binaları, bina stokunun önemli bir bölümünü ve toplam enerji kullanımının da kayda değer bir bölümünü temsil ediyor. Okullarda İç Mekan ve Enerji Verimliliği Kılavuzu, enerji maliyetini düşürmek, buna karşı öğrencilerin performansını yükseltmek açısından okulların optimal tasarımını ve işleyişini ele alıyor. Sağlıklı bir iç ortam için özellikle enerji verimli sistemlere odaklanıyor.
REHVA Genel Müdürü Anita Derjanecz yeni yayın için şunları söylüyor: “Bu kılavuz kitap, öğrencilerin optimum performansı için okulların tasarımı ve işletilmesi için iç ortam koşullarıyla ilgili insan gereksinimlerinin temelleri hakkında sağlam bir arka plan sağlar. Kitap ayrıca okullarda sağlıklı bir iç ortam için enerji verimli HVAC sistemlerinin temel ilkelerini de açıklıyor.
Kitap ayrıca HVAC sistemlerinin seçimi, kurulumu ve işletimi için pratik rehberlik sağlıyor. Farklı iklim koşullarından vaka çalışmaları ile renovasyonun okul binalarının enerji performansını ve iç ortamını nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. REHVA Yönetim Kurulu, çok değerli çalışmaları için AICARR’a ve çalışma grubuna, çalışmayı destekleyen üniversitelere, kurumlara ve şirketlere en içten teşekkürlerini sunar.”
REHVA Okullarda İç Ortam ve Enerji Verimliliği Kılavuzu 2021 satışta olup, 2020 kılavuzunu inceleyebilirsiniz.
REHVA Okullarda İç Ortam ve Enerji Verimliliği Kılavuzu 2020
Rehva Hakkında
REHVA, 1963’te kurulan Avrupa Isıtma, Havalandırma ve İklimlendirme dernekleri Federasyonu’dur. 26 Avrupa Ülkesinde 120.000’den fazla HVAC tasarımcısını, bina hizmetleri mühendisini, teknisyenini ve uzmanını temsil eden bir kuruluştur. REHVA, üyelerine tüm binalarda ve topluluklarda sağlık, konfor, güvenlik ve enerji verimliliğini iyileştirme vizyonunu takip eden uluslararası profesyonel ağ oluşturma ve bilgi alışverişi için güçlü bir platform sağlar, teknik ve mesleki gelişime katkıda bulunur, AB politika gelişmelerini takip eder ve üyelerinin çıkarlarını AB düzeyinde ve küresel olarak temsil eder.
Bu alanlarda, REHVA’nın ulusal ve uluslararası stratejik planlama ve araştırma girişimlerinin yanı sıra ilgili eğitim ve öğretim programları üzerinde önemli bir etkisi vardır. Profesyonel temellerini oluşturmalarına yardımcı olarak genç mühendislere yönelik programlarını ve hizmetlerini geliştirmeye kendini adamıştır. Bu, REHVA’nın çalışma grupları, seminerleri, yayınları ve dergileri tarafından teknik bilgi, pratik deneyim ve araştırma sonuçlarının değişimi yoluyla sağlanır.