Bosch ve National Geographic Channel Çevre Seminerleri

Bosch Ev Aletleri ve National Geographic Channel iş birliği ile Nat Geo kaşifi Thomas Culhane Çevre Seminerleri için Türkiye’ye geliyor!

Beyaz eşya sektöründe Avrupa’nın enerji verimliliği lideri olan, doğa dostu yaklaşımı ile sosyal sorumluluk bilincini ilke edinen Bosch Ev Aletleri ve çevreyi koruma konusunda öncü marka National Geographic Channel’ın, üç yıldır üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği çevre seminerleri devam ediyor.

Mart ayında Türkiye’ye gelecek olan National Geographic kaşifi ve şehir planlamacı Thomas Culhane, Eskişehir, Adana ve Antalya’daki üniversitelerde düzenlenecek seminerler aracılığıyla gençleri iklim değişikliği, çevre koruma ve sürdürülebilirlik konularında bilgilendirecek. Özellikle yeşil teknolojiler ve güneş enerjisi konularında uzman olan Culhane, 23-25 Mart tarihleri arasında öğrencilere yaşadıkları şehirlerde çevre kirliliğini azaltma, tasarruf etme yöntemlerini kendi deneyimleri doğrultusunda aktaracak.

Bosch Çevre Seminerleri’nin gerçekleşeceği üniversiteler ve tarihleri:

23 Mart Pazartesi – 16:00
Anadolu Üniversitesi / Salon Anadolu

24 Mart Salı – 14:00
Çukurova Üniversitesi / Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonu

25 Mart Çarşamba – 15:00
Akdeniz Üniversitesi / Hukuk Fakültesi Konferans Salonu

Bosch Çevre Seminerleri

Bosch ve Çevre

Buzdolabı

8 – 10 senelik bir buzdolabı, yeni bir buzdolabına oranla yaklaşık 3 kat daha fazla elektrik tüketir. Eğer tüm İstanbul, C enerji sınıfı standart bir buzdolabı yerine A+++ enerji sınıfı, doğa dostu teknolojiye sahip bir buzdolabı kullanırsa şehir, yıllık 2 milyon 580 bin kWh’lik bir enerji tasarrufu sağlayabilir.
Buzdolabı ve derin dondurucular, ocak veya kalorifer gibi ısı kaynaklarının yakınına yerleştirilmemeli.
Buzdolabı ve derin dondurucuların kapısının tam olarak kapandığına ve lastik izolasyonun sağlam olmasına dikkat etmek gerekiyor.
Buzdolabı yanlarında, arkasında ve üstünde hava akımı olacak şekilde yerleştirilmeli. Hava ne kadar rahat dolaşırsa soğutucuların verimliliği o kadar artıyor.
Gıdaları saran fazla paketler mümkün olduğunca azaltılmalı. Soğutma için fazla ambalaj, daha fazla enerji tüketimi demektir.

Çamaşır Makinesi

Çamaşır makinelerindeki yıkama suyu sıcaklığı arttıkça, elektrik tüketimi de artar. Bu nedenle tercihiniz daha düşük sıcaklıkta yıkama yapmaktan yana olsun.
Çamaşır makinelerini, yıkama programlarına uygun olarak tam doldurmadan çalıştırmayın.
Çamaşırlarınızı cinsine ve kirlilik durumuna göre ayırıp doğru yıkama programlarını seçerek ve ön yıkama yapmadan yıkayarak, daha az su ve elektrik harcamış olursunuz.

Kurutma Makinesi

Kurutma makinesi seçerken, çamaşırların nem düzeyini algılayan ve kurutma süresini otomatik olarak seçen modelleri tercih edin.
Çamaşırları kurutma makinesi yerine oda içinde kurutmak evin ısı enerjisinden harcamanıza sebep olur. Kurutma makinesi kullanarak bu enerji kaybını ortadan kaldırabilirsiniz.
Isı pompası teknolojisine sahip kurutma makinesi modelleri, en düşük maliyetle en yüksek ısı verimliliği sağlar.

Bulaşık Makinesi

Bulaşık makineleri elde yıkamaya oranla 10 kat daha az su harcar. Her yıkamada sadece 6 lt su tüketen Bosch marka bulaşık makineleri ise bu tasarruf oranını 20 kata kadar arttırır.Bu da her yıl tonlarca su tasarrufu anlamına geliyor.
Bulaşıklarınızı makineye koymadan önce akan suyun altında temizlemeyin; sadece yemek artıklarını bir çatal yardımıyla sıyırmak yeterli!
Bulaşık makinenizi tam olarak doldurduktan sonra çalıştırın.
Az kirli bulaşıklar için kısa veya ekonomik programı ya da düşük sıcaklıklı bir yıkama programını kullanın.

Fırınlar

Fırınınızda gerekli olmadığı durumlarda ön ısıtma yapmayın, ön ısıtma yapmanız gerektiğinde ise süreyi 10 dakikadan az tutun veya hızlı ön ısıtma fonksiyonlarını kullanın.
Donmuş bir yiyeceği fırında pişirmeden önce çözülmesini sağlayın.
Yemek pişerken fırının kapağını gerekmediği sürece açmayın, her kapak açıldığında 25°C-30°C arasında ısı kaybı yaşanır.
Fırınınızı çalıştırdığınızda 2 ya da 3 tür benzer yiyeceği bir arada pişirebilirsiniz.
Fırınınızı içindeki yemeğin pişmesine kısa bir süre kala kapatın ve kalan artık ısıdan yararlanın.

Klima

Klimanın kullanılacağı alanda keşif yaptırarak, ısıtmak veya soğutmak istediğiniz mekanın boyutlarına uygun klimayı belirleyin.
Ev ve iş yerlerinde 23º C sıcaklığın ve % 50 nemin ideal iklimlendirme koşulları olduğu bilinmekte ve bu konumları seçmeniz önerilmektedir.
Klimanızı çalıştırırken uygun bir oda sıcaklığı seçmeniz önerilmektedir. Çok düşük sıcaklık seçimi yapmanız odayı çok soğutacağı gibi gereksiz enerji sarfiyatına yol açar. Ayrıca, sık sık derece değiştirmekten kaçının.
Klimanızı ısıtma ya da soğutma konumunda çalıştırırken kapı, pencere gibi ısı kaybına neden olacak yerleri kapalı tutun.
Her yaz ve kış sezonu öncesi Nisan-Mayıs, Eylül-Ekim aylarında klima cihazınızın bakım, temizlik ve kontrollerini yetkili servislere yaptırın.

Süpürge

Elektrik süpürgeniz de her zaman orijinal yedek parça ve aksesuarlar kullanın.
Motor gücünü süpürülecek yerin tipine göre ayarlayın.
Optimum verimlilik için; motor koruma filtresi ve hava çıkış filtresini kullanma kılavuzunda belirtildiği gibi düzenli olarak temizleyin ve değiştirin.
Elektrik süpürgelerinin toz torbası sıklıkla boşaltılmalı, önerilen şekilde orijinal toz torbası kullanılmalıdır.
Fırça ve borular emiş kaybını önlemek için periyodik olarak temizlenmeli, gerekirse değiştirilmelidir.
Servisiniz tarafından yılda en az bir kez motor bölümü açtırılıp buradaki toz ve pamukçuklar temizletilmelidir.

Ütü

Çamaşırların ütülenirken nemli olmasına dikkat edilmelidir.
Ekonomik ütüleme ayarı bulunan ütüler seçilebilir; bu sayede sudan %40’a, elektrikten de %25’e varan tasarruf sağlayabilirsiniz.
Termostat ayarı kumaşın içinde belirtilen düzeyde olmalıdır; bu sayede gereksiz zaman ve elektrik harcamadan istenilen sonuç elde edilir.
Ütüleme işlemi bitmeden beş dakika önce ütüyü prizden çekebilir, işinizi ütünün içindeki ısı ile tamamlayabilirsiniz.

Kaynak: Bosh Ev Aletleri, Natgeotv

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

22 Bin Üyemize Katılın