2020 Yılı Mekanik Tesisat Proje Fiyatı Hesabı

2020 Yılı Mekanik Tesisat Proje Fiyatı Hesabı ile ilgili 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihleri arasında uygulanacak SMMH Asgari ücretleri ve aynı dönemde uygulanacak diğer ücretler yayınlanmıştır.

Tesisat Mühendisliği proje hizmetlerinde; İmar Müdürlüklerine onaylattırılan tek etapta hazırlanan uygulama projelerinin hizmet bedeli oranı olarak %50 alınacak olup, “Proje Asgari Ücretleri” tablosundan hesaplanarak belirlenecektir.

Office uygulamalarını çalıştırabilen cep telefonlarına da uyumlu olan “2020 Yılı Mekanik Tesisat Proje Asgari Ücreti Hesap Programı” adlı excel dosyasını bilgisayarınıza indirip gerekli kısımları doldurarak fatura hesabını yapabilirsiniz.

2020 Yılı Mekanik Tesisat Proje Fiyatı Hesabı İndir

2020 Yılı Mekanik Tesisat Proje Fiyatı Hesabı

SMM ve Oda Hizmetleri Asgari Ücretleri (2020) Evraklar

Oda Ana Yönetmelik ve bağlı yönetmelikleri çerçevesinde ülkemizde yürütülecek Serbest Müşavirlik Mühendislik Hizmetlerinin tanımlanması, bu hizmetleri yürütecek büroların tescili ile üyelerin mesleki ve bilimsel çalışmalarına, yaptıkları işlere ve tamamlayıcı eğitimlerine dayanan uzmanlıklarının belirlenerek belgelendirilmesi ile belgelendirmeye dayanan mesleki süreçlerin takibi kapsamında yapılan tüm işler belgelendirme çalışmaları olarak değerlendirilmektedir.

2020 yılı içerisinde SMM’lerce verilen hizmetlerin  yürütülebilmesi ve Oda mesleki denetiminin yapılabilmesi için belge yenileme işleminin yapılmış ve Oda Bilgi Yönetim Sistemine işlenmiş olması gerekmektedir.

Yıl sonunda belge yığılmalarının olmaması için, belge yenileme işlemlerine yönelik başvuruların ekli formatta tanımlı belgeleri içerecek şekilde ve 03 Aralık 2019 tarihinden itibaren yapılması gerekmektedir. Belge yenileme işlemini tamamlamayan büroların 1 Ocak 2020 tarihi itibarı ile yürütmüş oldukları SMM hizmetlerine ilişkin mesleki denetim yapılamayarak belge yenileme işlemi tamamlanıncaya kadar sistemden (OBYS-Oda Bilgi Yönetim Sistemi) onay ve rapor düzenleme işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

SMM Başvuru Formları ve İstenen Evraklar

SMM ve Oda Hizmetleri Asgari Ücretleri (2020)
Mühendis Değişikliğinde SMM için Gerekli Evraklar
Ortak Adres Değişikliği için Gerekli Evraklar
SMM Vize ve Yenileme
Ücretli Adres Değişikliği için Gerekli Evraklar
Yeni Başvuru için Gerekli Evraklar
Tam Zamanlı Hizmet Sözleşmesi
SMM Başvuru Formu
SMM Belge Yenileme Başvuru Dilekçesi 
ARAÇ PROJE FİRMALAR LİSTESİ
LPG PİYASASI DOLUM TESİSİ / OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR  Başvuru Formu
LPG OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR Taahhütname
LPG PİYASASI DOLUM TESİSİ / OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR  Lisans Taahhütnamesi
LPG PİYASASI DOLUM TESİSİ / OTOGAZ İSTASYONLARI SORUMLU MÜDÜR TİP SÖZLEŞMESİ

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

15 Bin Üyemize Katılın