+1 oy
Genel Sorular kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba kolay gelsin yaklaşık 4 ay önce bir toki dairesine kiracı olarak oturmaya başladım binada kömür kaloriferli merkezi sistem mevcut geçtiğimiz ay her daire 800 TL olacak şekilde yakıt parası ödeyip kömür aldık ısınma sistemi çalışmaya başladı fakat bina da 8 daire boş sahipleri başvuru yapıp almadıkları için daireler müteahhit firmada gözüküyor bu durumda merkezi sistem ısıtma yönetmeliği 20. Madde de belirtilen Kat malikleri ortak yer veya tesisler üzerinde kullanma hakkından vazgeçmek veya kendi bağımsız bölümünün durumu dolayısıyla bunlardan faydalanmaya lüzum ve ihtiyaç bulunmadığını ileri sürmek suretiyle bu gider ve avans payını ödemekten kaçınamaz maddesi devreye girer mi boş dairelerin yakıt ücretini müteahhit firma ödemek zorunda mıdır teşekkürler

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Mütahhit firma boş dairelerle ilgili olarak Tokiye bildirimde bulunarak daireler eğer tamamsa sahiplerine teslim tutanağı ile teslim etmek için bildirimde bulunaraktan kat maliklerinin daireleri teslim almaları lazım.

Aslında hukukçuya danışmanızda fayda var. Sözleşmelerinde bu hususlar yazılıdır. Anladığım kadarıyla kat mülkiyeti gerçekleşmemiş durumda. Yönetim kuruluncaya kadar malesef işiniz biraz zor. Hukuki yardımla çözmenizi öneririm. Saygılarımla.

not: Aslında ev sahibinin bu evi kiraya vermesi lazım gelirdi ama size kiraya vermiş, kendileri de hatalı, bu durumda ya bu masrafa katlanacaksınız veya özürlü evden taşınacaksınız.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
9, Ağustos, 2019 Isıtma Tesisatı kategorisinde ahmet öztürk (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
18, Haziran, 2023 Genel Sorular kategorisinde zengin25 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26, Kasım, 2021 Genel Sorular kategorisinde Ankara06 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
9, Mayıs, 2021 Genel Sorular kategorisinde müh34 (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26, Ocak, 2021 Genel Sorular kategorisinde 5261 (22 puan) tarafından soruldu
...