0 oy
Genel Sorular kategorisinde (25 puan) tarafından
Merkezi sistem doğalgazlı bir binada oturuyorum. Peteklerde eca marka termostatik vana var. Vanayı 3 kademesine getirdiğimde petekler ılık oluyor. 5 kademesinde petekler soğuyor. Sadece 3 kademesinden verim alabiliyorum yalnız ev ısınmıyor. Termostatik vanayı değiştirdim başka taktim, peteklerde hava yok sorunu çözemedim.

Yardımlarınızı bekliyorum.

2 Cevaplar

0 oy
(2.3k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Merhabalar,

Normal şartlarda kademe arttırıldığında radyatör sıcaklığının artması ve ilgili ortam sıcaklığına ulaşması durumunda termostatik vananın kapatması gerekmektedir. Termostatik vana kafası içerisinde bulunan mil ile kademe ayarı arasında uyumsuzluk olabilir. Milin hangi noktada olması gerektiğini kullanma kılavuzundan kontrol ediniz. Daha sonra termostatik kafayı montajını yapınız.
(25 puan) tarafından
Merhaba dediğiniz yöntemi de yaptım hatta kafayı söküp mili el yordamıyla denedim. Kafayı döktüğümde mil tamamen dışarıda yanı 5. Sevide kalorifer yanmıyor. Lakin mili elimle biraz içeri bastırdığımda peteğin ısınmaya başladığı görülmektedir. Kafayı değiştirdim, mil ile birlikte olan parçayı da değiştirdim sonuç yine aynı. Bu durum bütün petekler için geçerli

Ne yapacağımı bilemiyorum
0 oy
(32 puan) tarafından
Termostatik vanalar Peteğin sıcaklığına göre değil, Peteğin bulunduğu iç mahalin sıcaklığına göre çalışır. Eğer ortam termo vana ile set ettiğiniz sıcaklığa geldi ise, Peteğin soğuması yada ılık olması normal bir durumdur.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
14, Aralık, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde bravexx (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5, Ocak, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Solal17 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21, Kasım, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde cenbek (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
30, Ekim, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde utor (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12, Nisan, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde SBYNY (22 puan) tarafından soruldu
...