+1 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhabalar,

Yeni ev aldık yerleştik, evde 2 odada apartmanın merkezi ısıtma ana devir daim boruları geçiyor. Direkt bu borulara bağlı radyatörlerden devir daim sesi duyuluyor uğultu şeklinde. Devir daim pompası yeni değiştirilmiş. Bunu çözümü var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok seviniriz.

3 Cevaplar

+1 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

umumiyetle uğultu meselesi sirkülasyon pompalarının tesisata montajının uygun  ve doğru şekilde  bağlanmamasından meydana gelmektedir. 1-iyi kalite  pompa olması düşülmelidir.ayrıca her yıl mekanık bakımının yapılması şarttır. 2-s. pompalarının projeye uygun değerde olması seçilen pompa ile projeye uygun değerde  olmalıdır.3-pompa bağlantılarının uygun elastik bağlantılar kullanılmaldır.ayrıca pompa çıkışındaki çekvalfın  disko çekvalf olması  veya konmuş olan çekvalfın bakımının düzgün şekilde yapılmış olması  şarttır.4-dağıtıcı borularının beton geçişlerinin kılıftan geçirilmiş olması iki boru arasının uygun malzeme ile ses  ve titreşim izalasyonunun  yapılması şarttır.5- pompa gurubunun uygun şekilde suportlanması şarttır. 6-sistemin yani ısıtma sisteminin uygun yerlerine otomatik havalandırıcılar konarak tesisatta havanın tamamen uzaklaştırıması sağlanmalıdır.7-sitemizde buna benzer konularda çıkmış olan makaleleri gözden geçirmeniz şarttır. 8-problemin çözümü için prefosyonel yardım alarak çözmeniz faydalıdır. saygılarımla.

not: s. pompalarının giriş ve çıkış vanalarının çalıştıma talimatlarına uygun pozisyonda olması ve sistem basıncınında çalışma şartlarında olmalıdır.
(26 puan) tarafından
Merhabalar. Biz de 22 senedir oturduğumuz sitemizde bu seneye kadar hiç ses duymamamıza rağmen  Nisan ayında geceleri çok tiz ve yüksek sesler gelmesiyle ne olduğunu anlayana kadar sabahlara kadar uyuyamadık ve yönetimle uzun süren ikna çabaları sonucunda taa Ekim ayında, 3 gün önce yeni pompalar taktırdık. Bizim eve sesi dinlemeye gelen usta yeni pompaların Alman malı olacağını ve kulağı dayayınca bile ses gelmediğini söylemişti. Taktıklarına gittik baktık Alarko markaymış, Türk malı, NCP-Al 8/125 Kit 1 yazıyor üzerlerinde. 2020 yılındayız ama imal yılları 2017.  Maks tsu 120C, maks tortam 40C yazıyor. Dik konumdalar, 3 pompa var yan yana. Biri dinlenmede bırakılıp diğer ikisi çalıştırılıyormuş. Yani eski yüksek tiz ses yok ama bu sefer de sanki yan odada elektrikli süpürge ya da klima çalışıyormuş gibi yüksek ses geliyor ve aslında bizim bitişik blokta bu pompalar, kazan dairesi sitenin başka bir apartmanında. Saatlerdir uyuyamadık ne yapılabilir sizce, neleri kontrol etmek lazım yeni pompalarda?  Yazdıklarınızı yönetime ileteceğim. Ses yalıtımı için de ne öneriyorsunuz tam olarak orayı anlayamadım? Pompaların etrafı kapatılırsa ses kesilir mi yoksa oldukları odayı ya da bizim tarafa bakan duvarı mı kaplamak lazım yalıtım malzemesiyle? Ve ne tür ses yalıtım malzemesi diyorsunuz? Lütfen yardım edin taa   kaç oda var aramızda, yani yönetim odası var, apartman boşluğu, merdivenler ve sonrası pompa odası ama uğultuları buraya kadar geliyor. Sabahın 6’sı oldu ve hala uyuyabilmiş değilim, tam da yatak odası en çok duyulan oda.
0 oy
(26 puan) tarafından
büyük ihtimal borulardaki basınç fazladır
0 oy
(26 puan) tarafından
Sorunu çözebildiniz mi acaba? Biz de aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Yeni pompalar takıldı ona rağmen ses gelmeye devam ediyor sinirlerimiz çpk bozuk.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
14, Mart, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Erçin kırkar (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
20, Mayıs, 2018 Sıhhi Tesisat kategorisinde ozras (22 puan) tarafından soruldu
...