Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Temsilciliği olarak ilk etkinliği “Mekanik Tesisatta Pompa Seçimi ve Tesisatta Hidrolik Denge” başlığıyla 30 eylül cumartesi günü BAOB Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Mekanik Tesisatta Pompa Seçimi ve Hidrolik Denge Semineri Yapıldı
Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa İl Temsilciliği mesleki eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen Mekanik Tesisatta Pompa Seçimi ve Hidrolik Denge konulu eğitim semineri 30 Eylül 2017 Tarihinde MMO BAOB Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Oturum başkanlığını Hamit Mutlu’nun yürüttüğü seminere Nurettin Küçükçalı konuşmacı olarak katıldı. Sunumuna ilk olarak pompalar hakkında genel bilgi vererek başlayan Küçükçalı, daha sonra hidrolik ayırıcı, genleşme kapları, kat istasyonları gibi konularda detaylı teknik bilgiler aktardı. Bursalı mühendislerin yoğun ilgi gösterdiği seminer sonunda konuşmacıya teşekkür belgesi takdim edildi.
TTMD BURSA – 2. Seminer
Isıtma-Soğutma ve Havalandırma (HVAC) Sistemlerinin Hidrolik Balanslanması Semineri
Tesisatlarda Hidrolik Dengelemenin Önemi Tartışıldı.
Konutlarda Yalıtım, Termostatik Vana Kullanımı ve Hidrolik Balanslama Yüzde 40’lık Tasarruf Sağlıyor.
BURSA – Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen Isıtma-Soğutma ve Havalandırma Tesisatlarında Hidrolik Dengeleme semineri Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde gerçekleştirildi.
Seminerin açılışında konuşan Türkiye Tesisat Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Cevdet Eşki, gerçekleştirdikleri çalışmalar ile bilhassa inşaat sektörüne yönelik önemli projeler ürettiklerini dile getirdi.
Proje ve taahhüt firmaları yetkililerinin katıldığı seminerinde konuşan Danfoss Proje Dizayn Müdürü Orhan Taşdemir de hidrolik dengelemenin bütün ısıtma-soğutma ve havalandırma tesisatlarında konfor şartları ile birlikte verimliliği arttırdığını söyledi.
Bütün ısıtma ve soğutma sistemlerinde sadece otomasyon sayesinde yüzde 10’luk tasarruf elde etmenin mümkün olabileceğini belirten Taşdemir, “Konutlarda yalıtım, termostatik radyatör vanası kullanımı ve hidrolik balanslama sayesinde toplamda yüzde 30-40 arasındaki bir oranda tasarruf sağlanabilmektedir” dedi.