+1 oy
Sıhhi Tesisat kategorisinde (29 puan) tarafından
otomatık kazanım var 30 bin altınoluk bu kazana bir kömürüm var normal otomatık alımda yanmıyor elle besliyorum bu seferde baca depiyor pof diye ses cıkıyor sorun olurmu otomatık kazana elle beslesen komur nolmal otomatokte yanmıyor top oluyor taş gibi.

bu komur el ile parça parça oluyor avucumda otomatik alımda yanmıyor iyi havalarda elle besliyorum otomatık kazanda elle beslemenın ve bacanın depmesinin bi zararı olurmu

1 cevap

+1 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Sorunuza cevap vermeden önce altın oluk kazan firmasının sitesini ziyaret ettiğimde fabrika görünüş resimlerinde oldukça büyük bir firma gibi görünmekte, bilgi birikiminin bulunduğunu gördüm. Ancak internet sitesi tam anlamıyla hazır değil doğrusu, imalat tiplerinin bakım ve kullanma talimatlarına erişmem mümkün olmadı. Hele otomasyon panosu hakkında hiçbir bilgi bile yok.firmalar büyürken nedense bu hususa önem vermiyorlar, aslında büyük hata..! Şimdi sizi sorularınızı cevaplamaya çalışalım.

1- Aynı firmanın el ile besleme tipleri var.ancak yanma sisteminde hasar yapmamak için 8 saatte bir yükleme yerine 2 saat ara ile beslerseniz daha iyi olur. Ocak kısmındaki ısı yükünü belli değerlerin üzerine çıkmasına müsaade etmeyiniz. Fazla besleme sonunda suyun sıcaklığını da kontrol edemezsiniz. Ayrıca yanma ideal şartlardan uzaklaşır. Buda size fazla yakıt sarfetmenize sebep olabilir.

2- Kat kaloriferinin bakım ve kullanma talimatını vermedilerse, hemen temin edinin. Ayrıca sitemizde kullanacağınız kömür cinsi, stokerin çalışma süresi-durma süresi gibi ve fan devri değerleri  kullanma talimatında bulunmalı. Herhalde ithal sibirya kömürü diye anlandırılan kömür mü kullanıyorsunuz, yoksa yerli liniyit mi?

Aslında fiyatı ucuz gibi görünür ama bizim gibi küçük tüketicilere daha pahalıya geliyor. Çünkü;alt ısı değeri düşük, külü ergir, kül % yüksek, ayrıca rutubet %side yüksektir. Bu yüzden aşağı yukarı kaide olmamakla beraber 300 kg ithal kömür=1000 kg yerli linyite eşittir diyebiliriz. Kullanma talimatında kömür cinslerine göre çalıştırma başlangıç parametreleri ile başlayıp bilahare rutuşlarla doğru değerleri yakalayabilirsiniz.

3- O duyduğunuz ses daha ziyade besleme esnasında kapağı açarken duyabilirsiniz. Keza birde kapağı kapatırken. Tek mahsuru baca ve duman boruların ek yerlerinden duman gazı sızıntısıdır. Dikkat etmekte fayda var.sızan duman gazı içinde co2, co gibi gazlar bulunabilir. Bu gazlar zehirleyici ve boğucudur. İkazım, herşeyden önce insan için maddi hasar giderilebilir, ama can asla..!

4- Yakma bekindeki kömürün fazla beslenmelidir. Tesisat editörlerinin verdikleri bilgileri ve cevapları okursanız iyi olur. Kömür beslemesi bunkerin ağzından 2 cm aşağıda olacak şekilde stokerin durma-çalıştırma parametreleri ayarlanmaldır derler. Aksi durumda fazla stoker çalışma zamanı demek fazla kömür sevkediliyor demektir. Buda yanmamış kömür demektir. Fazla para ..!

Saygılarımla.05/02/19

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
28, Kasım, 2021 Genel Sorular kategorisinde Talip (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Veysel (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1, Aralık, 2020 Genel Sorular kategorisinde Hüseyin ziyalı (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
5, Aralık, 2019 Isı Yalıtımı kategorisinde Ceylan güngör (22 puan) tarafından soruldu
...