0 oy
Genel Sorular kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba ,

Kalorifer tesisatımızda ECA marka köşe radyatör vanası kullanılmış ancak çoğu su kaçırıyor. Vanaları değiştirmek gerekiyor. Piyasada ağır tip ve hafif tip tabir edilen vanalar var. Ancak hangisini tercih edeceğimizi bilemedim. Uzun ömürlü olan hangi tip vana dır? Ağır tip mi yoksa hafif tip olanları mı tercih etmek gerekiyor?

Bilgi verirseniz sevinirim

1 cevap

0 oy
(3.5k puan) tarafından

Merhabalar,

AĞIR TİP (Pitmali/Pnömatik) vanaları tercih edin.

Neden?:

  • Hafif Tip: Döküm veya pirinç gövdeye sahiptir. İç mekanizması ince ve aşınmaya dayanıksızdır. Kısa ömürlüdür, sık sık contası kaçırır veya sıkışır.

  • Ağır Tip: Tamamen pirinç veya döküm gövdelidir. İçindeki sızdırmazlık mekanizması (genellikle çelik bilyalı veya kartuşlu) daha kaliteli ve dayanıklıdır. Su darbelerine ve kirece karşı çok daha uzun ömürlüdür.

Özet: Uzun vadede defalarca değiştirmektense, başlangıçta biraz daha pahalı olan ağır tip vanaları almak çok daha mantıklı ve ekonomiktir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
9, Ocak, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Demiraslan33 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19, Kasım, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde usrmsk (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7, Mayıs, 2023 Genel Sorular kategorisinde İbrahim035 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11, Mayıs, 2021 Genel Sorular kategorisinde noyan (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap