0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba. Hali hazırda detaylı şekilde cevabını alamadığım bir soruyu buraya da sorup detaylı bir şekilde cevap almak istedim. Oturduğum site 8 apartmanlı 58 daireli 15 yıllık bir sitedir. Site hep kazan dairesinde bulunan 2 kazan ile ısında. İlçemizde şuanda doğalgaz hattı döşendi. Mahallemizde ve evimizin önünde hat var. Bende evime doğalgaz tesisatını döşettirdim. Apartmanıma da doğalgaz tesisatı döşendi ve abonelik başvurumu yapmış bulunmaktayım. Sitede bazı insanların doğalgaz döşeme imkanı olmadığı için kömüre devam etmek istiyorlar. Aksi halde site kömüre devam edecek olursa ben aboneliğini almış olduğum doğalgazı bireysel bir şekilde kullanabilirmiyim. Kaloriferden gelen kilerimde bulunan vanaları kapatıp doğal gazı kullanmak istiyorum. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur. Açıklayıcı hiç bir ifade bulamadım.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

sitedeki ap.lara döşenen  d.gaz boruları ,sizin anlattığınıza göre konutların mutbak ve banyo ihtiyacı olan sicak suyu temin için iç tesisat döşenmisiniz.bu doğal gazı kendi ısınmanızda kullanmaya kalkarsanız,ozaman bütün kat sahiplerinin oy birliği ile olur.eski tesisat ,yani kömürlü müşterek ısınmadan  kat bazında kombi ile ısınmaya geçemezsiniz,eğer geçerseniz;o zaman müşterek sistemin masraflarına katılmak zorunluluğu var,ayrıca kullanım alanı 2000m2 den sonra müşterek sistem kullanılabiliniyor.ama kat malikleri kurulunda çoğunluk kararıyla müşerek sistemi kömür yerine d.gaz kullanımı için karar alınabilir.kazanların değişmesi şarttır.saygılarımla

not. sitemizdeki soru -ceapları okursanız bilginiz artacaktır..
(22 puan) tarafından
öncelikle cevabınız için teşekkürler ama binalara döşenen doğalgaz boruları ısınma için döşendi. Yani yöneticimiz ilçeye doğalga gelip mahallemize döşendiği için binaların alt yapılarını oluşturdu bizde kombimizi taktırdık ev içi tesisatımızı döşettik yani. Ama sitede bazı insanlar kıllık yaptığı için kömür yakalım diyorlar. Zaten binalaradoğalgaz sistemi döşendi bende evime döşettim. sitemizde ykalaşık 15 kişi var döşeten ben de kmür yansa dahi vanayı kapatıp doğalgazla ısınmak istiyorum. Bu konu hakkında bilginiz varsa eğer merakla bekliyorum. Çünkü aksa doğalgaz ekipleri sen doğalgazını yak senin kömürle artık alakan yok diyorlar.  Doğalgaz aboneliğin var yakabilirsin diyorlar
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

kat malikleri kurulu ferdi ısınmaya dönmek için oy birliği ile karar alınmışsa mesele yok,ancak sizin anlatımından anladığım kadarı ile sizin sitenizde oy birliği yok.ama bina içi dağıtım boruları hem ısıtma hemde ,sıcak su su ve pişirme cihazları için hesaplanır.aslında yönetici ile konuşarak alınan kararın oy birliği mi? yoksa oy çoğunluğu ile mi?alındığını tahkik etmenizde fayda var.zaten seçilen yöneticinin görevi bu.oy birliği yoksa heriki sistem içinde para ödemek zorunda olursunuz.yönetici bina içi dağıtım boruları masrafına iştrak için cambazlık yapmamış olsun.lütfen buna dikkat ediniz.yakıt cinsi değişimi oy çoğunluyla,ferdi sisteme geçiş oy birliği aranıyor.saygılarımla.

   not: binanın kat mülkiyetine geçmiş mi?yönetici yasal mı.?
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

         işin hukuksal durumu kaarışık bazan bazı davalarda oy çokluğununda geçerli olduğunu hak.da içtihatlar var.işin esası gönül birliği için  oy birliği şarttır.aslında en iyisi avukattan hukuksal yardım alınmasıdır.saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
28, Mayıs, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde ali3 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28, Mayıs, 2020 Genel Sorular kategorisinde mehmet05 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1, Eylül, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde ibrhm71 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde MURAT (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
14, Nisan, 2020 Genel Sorular kategorisinde HÜSEYİN BEDİR (24 puan) tarafından soruldu
...