0 oy
Genel Sorular kategorisinde (31 puan) tarafından
Soğutma tesisatı sisteminde bütün sirkülasyon pompalarında (kuru rotorlu) emiş ile basma kolektörü arasında 0,2 bar fark varken, yatay milli santrifüj sirkülasyon pompasinda  3 bar fark var ve farkın çok olduğu bu pompalar aşırı ısınıyor sebebi nedir. Sistemin basıncını düşürünce  ısınma bitti ancak düşük basınçta istenen yüksekliğe suyu çıkaramıyoruz haliyle. Pompada ki bu durumun sebebi nedir?

2 Cevaplar

0 oy
(41 puan) tarafından
Yatay milli pompalar muhtemelen eğrisinin üzerinde çalışıyordur akımını ölçerek tespit edebilirsiniz, basma vanasını kısıp sürtünmeyi arttırmayı deneyebilirsiniz.
0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

              sistemin karakteristikleri ile pompa karakteristiklerinin tetkiki ile şebekenin sürtünme eğrisinin pompa eğrisinin kesişme noktasının tetkik edilmesi şarttır ayrıca pompanın özgül sarfiyatının tetkik edilmesi ,yani kesişme noktasinda akışkanın istenen monametrik değere erişmesi esnasındaki pompa veriminin düşüklüğü sebeb olmakta ve fazla amper çekerek ısınmaya sebeb olur.sonuç olarak sistem sürtünmesi ile pompa Hm nin  <dolayısıyla seçilen motor gücünün pompaya uygun şekilde yani pompa egrisinin  çakışma noktasında ki sarfedilen momenti karşılaması şarttır. > çok yakın ilişkisiolduğu görülebilinir.saygılarımla.

not:seçilen motor gücünün  ve

pompa karakteristiğinin uygunluğu şarttır.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
8, Ekim, 2020 Sıhhi Tesisat kategorisinde Salamis (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
25, Ekim, 2020 Genel Sorular kategorisinde fvv (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1, Kasım, 2019 Tesisat Hesapları kategorisinde Yenimezun (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
24, Haziran, 2023 Genel Sorular kategorisinde Umut101010 (22 puan) tarafından soruldu
...