0 oy
Doğalgaz Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba, yeni yapılmış binaya taşındık. 17 katlı binada 3. Katta oturuyorum, 110 M2 net, 2 cephe cam. Alt kat boş. Payölçer, evde 8petek var(2 si havlupan) geçen ay doğru düzgün yakmadığımız halde 700tl geldi. Bu ay sıkıntı bizden dolayı mı diye deneme amaçlı dikkat ettik. Gündüz 10-12 saat tamamen kapalı, akşam ise hangi odada alıyorsak o oda "3" ayarında yandı. Havlupanlar ise tamamen kapalıydı. İnanılmaz derecede üşüdük fakat yine de 400 TL geldi. Fakat aynı katta gündüz dahil yakanlara 150 TL gelmiş.

1. Ben mi kullanımda hata yapıyorum?

2. Payölçer ultrasonik sayaçta rakama bakmak istediğimizde cihazın ekranının buharlandığını gördük ve buharı gidermek için hareket ettirdikten sonra sayaç hiç açılmadı. Acaba buhardan dolayı ölçüm yapılamama ya da yanlış ölçüm olabilir mi? Bakanlık onaylı firma geliyormuş.

Cevaplayabilirseniz sevinirim. Kolay gelsin

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

            dairedeki ısıtıcı termostatlarını mahal sıcaklıkları t=20c olacak şekilde kısınızsürekli oturduğunuz salon hol,mutfak sıcaklıkları t=20*c ayarlaırken,diğer mahaller t=15-18*c ayarlamasız size fayda sağlıyabilir.ayrıca ısıtma sistemi ile beraber sıcak su kullanı mevcutsa  buda enerji giderini artıran bir faktördür.cihazın sevisi ile konuşmanız ve sayacın bakımının yapılması faydaldır.zaten bu tip cihazların yıllık bakımının yapılması elzemdir.saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
19, Aralık, 2020 Doğalgaz Tesisatı kategorisinde İlknur (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
0 cevap
15, Ekim, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde yigit_88 (22 puan) tarafından soruldu
...