0 oy
Klima Tesisatı kategorisinde (26 puan) tarafından
Bir iklimlendirme santralında kütlesel debisi ṁ1 = 2000 kg/h, t1 = 5 oC ve bağıl nem = % 80 şartlarındaki dış hava, ṁ2= 3000 kg/h, t2 = 20 oC ve bağıl nem = % 60 şartlarındaki iç hava ile karışıyor. Buna göre:

a) Karışım havasının sıcaklığı,
b) Bağıl nemi,
c) Entalpisini,
d) Mutlak nemini ne olur belirleyiniz.

4 Cevaplar

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

                 genç mühendis aday arkadaşlar,bu tip problemi sizin anlıyarak çözmeniz şarttır.eger ısıtma havalandırma ve klima problemleri elinize alacağınız makale ve kitablarla bütün meslek hayyatınızda kullanılıcak bilgiler olduğundan.sitemizdeki makaleleri okumanızı öncelikle tavsiye ederim.yıl sonundada bu tip soruların daha karmaşığı gelme ihtimalinin olduğunu söyliyebilirim.ders notlarını iyice okumanızı tavsiye ederim.saygılarımla.
0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

einizdeki notlarda iki nemli havanın adıyabatık şartlarda karışımı diye bir bölümde analiz yapılması icap eder,adıyabatik karışım olayında aşağıdaki üç denklem yazılabilir.

1-  <  ma1 .h1 + ma2 .h2 =ma3 .h3  >

2-    <  ma1 +ma2 =ma3 >

3-  ma1 .w1 +ma2 ..w2 =ma3 .w3

 karışım havasının denleminden ma3 yok edilirse yani yerine terim ilave edilirse elde edilicek denklem  şöyle olur. <(h2-h3 )  /(h3-h1 )  = (w2 -w3 )  / ( w3 - w1 )  =ma1 / ma2  genel denklemi elde edilir.artık herhalde notasyonların ne olduğu notlarında nemli hava ile ilgili bölümde yazılıdır.ayrıca sitemizde çıkmış olan makaleleri okursanız problemin basit olduğunu görürsünüz.ayrıca sitedeki ısısan dökümanlarından faydalanınız.yoksa verilen problemlere emek sarfetmeden sadece çözüme odaklanmak yiy birşey değildir.ezbercilik yapmamanızı tavsiye ederim.saygılarımla.
0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

aslında genç müh.ler için güzel bir literatür vermek istiyorum.

internet sitesi;< THE ENGINEERING TOOL BOX >   SÜRÜCÜ,GOOGLE CHROME. hemen hemen mesleki hayatınızda   hem bizim siteyle kullanacağınız yardımcı  tablolar bulunuyor.
0 oy
(2.3k puan) tarafından

Merhabalar,

Konu ile ilgili Sn. Haluk SEVEL'in yayınladığı ve tesisat.org un pdf olarak yayınlama izni aldığı Psikrometri kitapları incelebilirsiniz.

Psikrometri Tarihçe, Teori ve Uygulama Kitabı

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
3, Aralık, 2020 Klima Tesisatı kategorisinde ftozk (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
30, Mayıs, 2020 Klima Tesisatı kategorisinde Delta (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4, Eylül, 2018 Klima Tesisatı kategorisinde serdar (24 puan) tarafından soruldu
...