0 oy
Genel Sorular kategorisinde (23 puan) tarafından
Merhaba ustalar. Yazlıkta yaşadağımız şebeke basıncı problemi dolayısıyla su deposu ve hidrofor kullanmaya karar verdik. Yer problemi olduğu için sistem bahçe alanına kurulacak. Bu amaçla 3m x 1.5m taban üzerine bir kulübe inşa ediyorum. Hem ardiye deposu hem hidrofor sistemi için kullanılacak tek göz. Şu ana kadar sadece taban kalıbı çakılıp demir ankraj bağlandı. Zeminde C25 hazır beton kullanılacak, toprak üstü 25 cm civarı kalınlık olacak. Baymak Jet 102M 1HP (50LT) hidrofor satın aldım. 500 Lt üç katlı polietilen su deposu aldım. Siz ustalardan öğrenmek istediğim şey, neredeyse tüm sistem sıfırdan inşa edileceği için özellikle ses yalıtımı konusunda bu aşamada alabileceğim erken önlemlerin neler olduğu. Kulübenin duvarları için 20cm ebatlı gaz beton düşünüyorum, dışında takribi 5cm kadar kayrak taş kaplaması olur.

Duvarlar için gaz beton yerine tuğla ya da başka tavsiyeniz olur mu?

Duvarlarda ekstradan ses yalıtım paneli vs. düşünmek gerekir mi?

Tüm odayı yalıtmaya uğraşmak yerine sadece hidroforu çevreleyecek bir kabinet önerir misiniz? (Hidrofor ebatları kabaca 40x60x60cm)

Hidroforun zemine sabitlenmesi sırasında hidroforla zemin arasına kullanabileceğim vibrasyon takozları konusunda yönlendirmeniz olur mu? Oldukça çok çeşiti var, hangisi uygun bilemedim.

Zemin şapı da atılacağı için vibrasyon takozu yerine şap içine yerleştirilecek bir blok kauçuk vb. daha iyi iş görür mü?

Kısacası, içinde belirttiğim türden bir paket hidrofor bulunacak 3x1.5m ebatlarında inşa edilecek bir kulübe için inşaat aşamasında ya da devamında şunları yaparsan dışarıya çıkacak sesi kabul edilebilir şekilde azaltırsın diyeceğiniz tüm yönlendirmeler beni sevindirecektir. Teşekkür ederim.

1 cevap

+1 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

hidraforu bahçeye koyduğunuza göre ses problemi fazla olmaz.duvalar mevzunda çok hasas davranıyorsunuz,luzumus maliyeti artırmanın manası yok.sadece çelik kontrüksiyon,ana karkas,dış kısımları eternit yapılabilir.binanın yüksekliği 3 m yerlidir.taban alanıda minimum 4m2 yeter.ancak kuzeye bakan duvarda 1./0.3m havalandırma penceresi yapılması faydalı olur.tavande 20cm aşağıda ,aksi tarafta ise aynı boyutta zeminden 0.20cm yukarda olmak üzere havalandırma menfezi olmalıdır.ayrıca mahal aydınlatması ve monofaze priz konması faydalıdır.ayrıca bu tip pompalar için satın aldığınız yerden elastik takoz almanızı tavsiye ederim,zaten bu pompalar beraberinde takozda satılmaktadır.sistemin giriş ve çıkışının flex borularla bağlanmalıdır.emiş deposunun alt seviyesi pompa eksaninden enza 0.5m yukarda olmalıdır.emiş hattını kısa tutmanızı ve depo dibinden 10cm yukarda olmalıdır.emiş deposunun içine koyacağız armut şalterle pompanın susuz çalışmasının emniyetini haiz pano yatırmanızı tavsiye ederim,hatta yapmak zorundasınız.size tavsiye ettiğim hususlar işin olazsaolmazıdır.diğerleri sizin esteğinizdir.saygılarımla.
(23 puan) tarafından
Verdiğiniz değerli bilgiler için çok teşekkür ederim. Mutlaka dikkate alacağım.

Saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
2, Ekim, 2021 Genel Sorular kategorisinde Ekap (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
12, Aralık, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Hakan37 (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
8, Temmuz, 2019 Sıhhi Tesisat kategorisinde Kerem (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
11, Temmuz, 2022 Genel Sorular kategorisinde Planks (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26, Kasım, 2021 Genel Sorular kategorisinde Ankara06 (22 puan) tarafından soruldu
...