0 oy
Havalandırma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
akışkanlar mekaniği kapsamında hastane polikliniği tasarımı yapmam isteniyor Havalandırma sisteminin debisi 1000m³/h olarak belirlenmiştir. Havalandırma sisteminin uygulanacağı bina 5 odadan oluşmakta ve her oda için 200 m³/h temiz hava gerekmektedir. Binanın dış duvar menfezindeki akış hızı maksimum 1 m/s olması gerekmektedir. Boru veya kanal içi akış hızı hangi aralıkta olması gerektiği, malzemeleri, ölçüleri bina türüne göre benim belirmememi ve nedenlerini belirtmemi istiyor ayrıca Havalandırma sisteminin şematik çizimi • Akışkan için belirli bir sıcaklıkta ve basınçta alınan varsayımlar • Reynolds sayısının belirlenmesi • Havalandırma sistemi için havalandırma kanalı veya borusu seçimi ve bunların özellikleri • Havalandırma kanalı veya borusunun seçeceğiniz malzemeye göre sürtünme katsayısının belirlenmesi • Sürekli ve lokal (Filtre, Dirsek, Klepe, Te Dirsek vb. ekipmanların) basınç kayıplarının belirlenmesi (Değerler Tablolardan alınabilir) • Her oda için kullanılacak menfezlerin büyüklükleri (en, boy) ve menfezdeki çıkış hızının araştırılması ve belirlenmesi • Havalandırma kanalı veya borusunun en kesit alanın veya çaplarının belirlenmesi • Toplam basınç kaybının belirlenmesi ve bununla birlikte Fan gücünün hesaplanması detaylıca isteniyor nereden başlamalıyım kaynağım ne olabilir yardımcı olur musunuz?

2 Cevaplar

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

sorunuzun cevabı sitemizde çıkan makale ve dökümanlarda bulunmaktadır.orada < ısısanın klima sistemleri  > kitabında benzer çözümler vardır.ayrıca kıtabın orjinalini   <birsen yayın evinden   > temin edebilirsiniz.saygılarımla.
0 oy
(2.3k puan) tarafından

Merhabalar,

Tesisat.org e-kitap kategorisinde ücretsiz olarak paylaşıma sunulan "Psikrometri Tarihçe, Teori ve Uygulama Kitabı" ve "Psikrometri 2: Prosesler, Problemler ve Çözümleri Kitabı" larından fayadalabilirsiniz. Isısan Klima Tesisatı Kitabı nı incelemenizde fayda bulunmaktadır.

İlgili sorular

...