0 oy
Klima Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Soğutma sistemi kullanılarak bir oda 25 derece kuru termometre sıcaklığında ve %50 bağıl nemde tutulmak istememektedir.odanin taze hava ihtiyacı 0.2 kg/sn dir.Nemli havanın odaya giriş sıcaklığı ( kuru termometre) 20 derece , odanın gizli ve duyulur ısı kazançları ise birbirine eşit  ve 5 kw dur.Diş ortam sıcaklığı 35 derece ve bağıl nem%70 ise bu sistem için hava dağıtım kanallarındaki sıcaklık değişmeleri ihmal ederek odaya verilen havanın kütlesel debisi ile soğutucu ve ısıtıcı serpantinlerin kapasitelerini belirleyiniz. Yapılan işlemleri psikometrik diyagram üzerinde de gösteriniz.

2 Cevaplar

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

sitemizdeki makaleleri okuyunuz,ayrıca sitemizdeki ısısan klima sistemleri kitabının pdf indirerek hem sorduğunuz problemi,hemde ders kitabı olarak faydalanabilirsiniz.saygılarımla.
0 oy
(2.3k puan) tarafından

Merhabalar,

Tesisat.org e-kitap kategorisinde ücretsiz olarak paylaşıma sunulan "Psikrometri Tarihçe, Teori ve Uygulama Kitabı" ve "Psikrometri 2: Prosesler, Problemler ve Çözümleri Kitabı" larından fayadalabilirsiniz. Isısan Klima Tesisatı Kitabı nı incelemenizde fayda bulunmaktadır.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
25, Şubat, 2019 Klima Tesisatı kategorisinde gumusmak (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6, Aralık, 2020 Genel Sorular kategorisinde muratbey (38 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
4, Nisan, 2019 Isıtma Tesisatı kategorisinde muratp (48 puan) tarafından soruldu
...