0 oy
Sıhhi Tesisat kategorisinde (26 puan) tarafından
SELAMLAR ARKADAŞLAR BİZİM SAHADA BİR ADET KUYU VAR 40 M DERİNLİKTE 20 M DE SU VAR BU KUYUDA BİR DALGIÇ POMPA VAR VE BUDA BAHÇEDE BİRBİRİNE BİTİŞİK OLMAYAN 3 AYRI ALANDA ÇİM SULAYAN BAHÇE FISKIYELERİNİ BESLİYOR (FISKIYE SAYISI 1. ALANDA=11,   2. ALANDA=12,    3. ALANDA=4 ADET TOPLAM 37 ADET FISKIYE VAR) DALGIÇ DİREKT BUNLARA BAĞLI OLDUĞUNDAN SÜREKLİ YANIYOR. BUDURUMU ÇÖZMEK İÇİN NASIL BİR YOL İZLEYEBİLİRİM.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

çimi sulayan sulama sistemi hakkında çok yüzeysel bilgi vermiş durumdasınız.çim sulayan cihazların karakteristiklerini bilmeden springlerin debisini bulamayız.sizin sulanan çim sahasının projesine bakarsanız iyi olur.sulama zonlarının  alan ölçüsü,toprak kalitesi günlük çalışma süreleri  sahanın peyzaj projesinde yazılıdır.hele çim sulayıcı springlerin çalışma karakteristikleri  her zonun çalışma süreleri bilindikten sonra zonların su ihtiyaçları bulunur.ayrıca spiringlerin çalışma basıncından geriye doğru yani derin kuyu veya dalgıç pompanın karakteristikleri bulunur.ayrıca boru sürtünme hesaplarının yapılması ve dalgıç pompanın indirilen derinlik ve temiz su borusu çpının bilinmesi şarttır.

ama genel kaide olarak şunu söyliyebilirim.dalgııç pompa su biriktirme deposuna su ikmali yapılır,spiringlerin günlük su itiyacı depoya biriktirilir.spiringlerin ihtiyacı olan su pompa gurubu ile pompaların debisine göre 1.nolu zon,veya 2.nolu zon vs çalıştırılır.springleri besleye tesisatın çapı ile alakalıdır.sizdeki peyzaj projesine bakarak karar verilir.sorduğunuz sorudan anladığıma göre bu işlere yabancı gibisinz,bu yüzden tecrübeli peyzajcı ile çalışmanızı oneririm saygılarımla

not1-:dalgıç polarından gelen su umumiyetle kum ve mil ihtiva eder,bu yüzden dalgıç pompa çıkışına siklon tipi kum tutucu veya kum filitresi  veya partiküller az ise uygun çapta patikül tutucu ile ön temizlik yapılmalıdır.size tavsiyem terli olarak yapılan ankaralı firma ile siklon tipi kum ve patikül tutucu işinizi görür.zaten borulama projelerinde her zonun flitresi,basınç dürücüsü ve selenoit vavası her zonda kutu içinde bulunur.2-sitede bulunan yazıları okumanızı tavsiye ederim.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
11, Nisan, 2019 Tesisat Hesapları kategorisinde gumusmak (162 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
9, Haziran, 2022 Tesisat Hesapları kategorisinde caleb (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
5, Mart, 5 Sıhhi Tesisat kategorisinde ozoz (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
21, Şubat, 21 Sıhhi Tesisat kategorisinde retsu48 (22 puan) tarafından soruldu
...