0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (24 puan) tarafından
Merhaba,

Yeni bir ev aldım ve ev şu an kabası bitmiş halde.

Ev site içerisinde, 96 daire bulunan bir site. Yalıtımı var.

Öğrendiğime göre sitede merkezi sistem ısıtma yapılacakmış ve kalorifer kullanılacak.

Ev şu an kaba halde olduğu için ben yerden ısıtma yaptırmak istiyorum.

Merkezi sistemde yerden ısıtma yapılır mı? Yapılırsa avantajı/dezavantajı nedir ?

Son olarak ise kalorifer ve yerden ısıtma arasındaki fiyat farkı nedir?

Teşekkürler.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

            umumiyetle ısıtma tesisatında dairenize hangi sistem seçilmişse onu satın alırken kabul etmiş oluyorsunuz.sizin halihazırdaki ısıtma sisteminin   bilgilerine sahip olmak zorundasınız.ayrıca  sizin  yapmayı düşündüğünüz, yerden ısıtma  sisteminin  boru dirençleri farklıdır.şu anki mevcut sirkülasyon pompası karakteristiklerinin farklı olması mümkündür.bu yüzden sorunuza sistem hakkında açıklayıcı bilgi olmadığından bana göre yapamazsınız,diğer dairelerin kabul etmeme ihtimali hemen hemen %99 diyebilri.en iyisi binanın projesini çizen mühendis ile temasa geçmenizi tavsiye derim ayrıca maliyet bakımındanda fark için binanın proje mühendisi size daha sağlıklı bilgi verecektir..saygılarımla.

not.yerden ısıtmada akışkan sıcaklığı 30-35*c geçmemesi lazım,ayrıca diğer dairelerin ısıtma guruplarına giden akışkan sıcaklığı ise umumiyetle kazan suyu sıcaklığı 65-75*c arası olacaktır.bu değerlerin yerden ısıtmada problem olacaktır.masraf dağılımında ısınma ortak gideri %30 dur.ama ferdi ısıtma yapsaydınız,yerden ısıtma verili ve ucuz olabilirdi.size tavsiyem projeyi çizen müh. ile konuşmanız, sizin için eniyi tavsiyedir.
(24 puan) tarafından
Merhaba,

öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim.

İnşaat sahibi ile konuştuğumda tesisatçı ile konuşup yaptırabileceğimi söyledi.

Herhangi bir sıkıntı olmaz yaptırabilirsiniz sadece 2-3 bin lira kadar fiyat farkı çıkabilir cevabını aldım.

Araştırmalarım neticesinde merkezi sistemedeki kazanın dediğiniz gibi yüksek ısılarda çalıştığını gördüm. Aynı şekilde yerden ısıtmanın da ona göre yarı yarıya bir sıcaklıkta çalışması gerektiğini öğrendim.

Bu bilgiler neticesinde, merkezi sistemden gelen sıcaklık benim daireme girmeden önce düşürülebilir mi ? Yani merkezi sistemde herkes kalorifer kullanırken benim yerden ısıtma kullanma ihtimalim var mı, teknik olarak bunun mümkünlüğünü merak ediyorum.

Bir de kalorifer yerine yerden ısıtma arasındaki fiyat farkını merak ediyorum. Bahsettikleri fiyat farkı doğru mudur? Bazı forumlarda yerden ısıtmanın radyatöre göre daha ucuz olduğunu okumuştum.

Rica etsem vaktiniz olursa bu soruları da cevaplayabilir misiniz?

teşekkürler.
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

aşağıdaki cevap tam sizin sorduğunuz sorunun olurluğunu cevaplamaktadır.kısacada ekipmanı izah etmektedir.eğer sistem bina içinde altan dağıtım şeklinde ise her mahal için bu kiti almanız lazımdır.yok eğer iki borulu ise ozaman sizin daireye girmden önce pompa ve termostatik vana ve sirkülasyon  pompası ile  işinizi halledersiniz,ayrıca boruların altına izalasyonda yapmak zorundasınız.maliyet için iyi bir proje ve ehli tesisatcı bulmalısınız.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
10, Ağustos, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde rahmican (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1, Mayıs, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde cakirkeyif (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
3, Mayıs, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde muratp (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
...