0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (28 puan) tarafından

Merhabalar,

Müteahhidin taktığı standart ayarsız çelik kollektörü debiliyle değiştireceğim. Fiyat olarak uçurumlu ürünler mevcut hangisini tavsiye edersiniz ?

kas debili 7 giriş çıkış 400 ila 550 TL arası

Fraenkische 7 giriş çıkış 1300-1400 TL arası

danfoss çelik 2000 TL

aralarında tecrübe edenler kıyas yapabilir mi bu kadar fiyat uçurumlarının anlamı var mı yoksa kaslada aynı verimi alır mıyım ?

2 Cevaplar

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Yerden ısıtma veya radyatör sistem mi bilgi verebilir misiniz?

7 giriş çıkışlı olması nedeniyle mevcut sistemi kullanıp dönüş hatlarında reglaj yaparak sistemi kullanabilirsiniz.  Radyatör sistem varsa termostatik vana ile enerji ekonomisi de sağlayabilirsiniz.

Manuel olarak ayarlamak istemiyorsanız ve sadece debili kollektör alacaksanız ilgili markalardan birini alabilirsiniz. Ancak aktüatörlü vana, bağlantı modülü vs. de ilave olacaksa Danfoss tercih edilebilir.

Ürünü almadan önce mevcut sistemi iyileştirme açısından öncelikle kollektörde reglaj yapmanız ve sonuçları irdeleyip karar vermeniz daha uygun olur.
0 oy
(28 puan) tarafından

yerden ısıtma sistemi... kollektörde reglaj  nedir varmı detaylı verebileceğiniz bir link ?

(2.3k puan) tarafından
Reglaj ayarı tek borulu sistem varsa cihaz dönüş vanasında, mobil sistem varsa mobil kollektör üzerindeki dönüş vanalarından yapabilirsiniz. Sizde mobil sistem olması nedeniyle ana kollektör üzerinde kısmak istediğiniz odaların dönüş vanalarını uzaktan yakına doğru (yarım tur, 1 tur, 2 tur vs.) kısarak işlem yapabilirsiniz. Reglaj yaparak basıncı da arttırmış olursunuz. Kombi basıncının da 1,5- 2 bar arasında olmasına dikkat ediniz. Buradaki diğer önemli bir konu ise yerden ısıtma tesisatında boruların eş değer uzunlukta tasarlanmasıdır. Bu durumda sistem daha verimli çalışacaktır.
Belirtilen şekilde reglaj ayarı yapıp sistemi birkaç gün test ediniz, duruma göre aktuatörlü ve debili kolektör alırsınız.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
3, Haziran, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Rahmi (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23, Aralık, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde scale (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde Tahir Kılınç (22 puan) tarafından soruldu
...