0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (31 puan) tarafından
Yönetmeliklerde sığınaklarda ısıtmadan ve yangın tesisatından bahsedilmiyor uygulamalarda da herkes farklı davranmış. Sığınak için ısıtma ve yangın tesisatı olmalı mıdır? Zorunluluk var mıdır ?

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Normal şartlarda sığınak ve yangın yönetmeliğinde belirtilen kriterler esas alınmalı, mekanik tesisatla ilgili olarak havalandırma tertibatı ve ıslak hacim sıhhi tesisatı yapılması gerekmektedir. Ayrıca algılama, uyarı ve söndürme sistemlerinin yapılması mecburi olan binaların sığınaklarında, belirtilen bu sistemlerin kurulması da şarttır.

Uygulamadaki farklılıklar ise sığınakların ruhsat alındıktan sonra başka amaçlarla (fitness, spor salonu vs.) kullanımlarından dolayı kaynaklanmaktadır.  Normalde pencere vs. gibi açıklıklarında olmaması gerekirken yönetmeliğin dışına çıkılmaktadır.

İmar müdürlükleri proje onay ve ruhsat süresinde bina incelemesi gerçekleştirdiğinden onay sonrası işletmeci veya mülk sahiplerinin yaptığı değişiklikler malesef şikayet vs. olmadığı için tekrar kontrol edilmemektedir.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap
30, Ekim, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde Isıtmasoğutma (22 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
2, Haziran, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde mekanik (31 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
26, Temmuz, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Eldeniz (22 puan) tarafından soruldu
...