0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Binamız 5 yaşında ve merkezi ısı pay ölçer sistemi ile ısınmaktadır.Tesisatımızda termostatlı vanalar bulunmakta.Son iki aya kadar kalorimetreler okunup faturalandırılıp ödememizi yapıyorduk.Gelen faturanın %30 ortak ödemede diğeri kalorimetre de kullanılan sıcak su miktarı idi.Son iki ay yönetici kuzey cepheler fazla ödüyor eşit ücret ödeyeceğiz diyerek saatlerimizi okutmadı.Bende kendi saatimi okuyarak gelen faturanın %30 payıma düşeni ve kullandığım miktarı 0.5000 birim maliyet ile çarparak yöneticiye verdim.Beş senedir devam eden bir sistem bir anda değiştirilebilir mi.Herhangi bir toplantı yapılmadı.Beni avukata vereceğini söylüyor bende hayhay dedim.Konuda bilgisi olanlardan yardım lütfen.

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Yönetmelik ve standart esastır. Merkezi sistemde termostatik vana kapatılması engellenerek min.15 C tutulması sağlanmalı ve kalorimetre ile ısı miktarı hesaplanarak ortak alanlar payı da ilave edilerek faturalandırma gerçekleştirilmelidir. Bunun dışında bir işlem için kat maliklerinin onayı ve yönetim kararı gereklidir. Kat mülkiyeti kanununu inceleyebilirsiniz.

Ayrıca farklı cephelerde oluşan konfor durumu kat maliklerinin evi satın alacağı zaman ön görmesi gereken bir durumdur.

Bireysel kombi olması durumunda ödeyecekleri faturayi mecburen kabul edecek olanlar, merkezi sistemde farklı cephede oturmasindan dolayı gelen faturayı kabullenmeyip diğer cephelere bunu yansıtmaları doğru değildir.

Bu durumda güney cephesinde oturup klima kullanan kat maliklerinin yüksek gelen elektrik faturalarinı kuzey cephesinde oturanlar odeyecekler veya katki saglayacaklarmidir?

Kat maliki evi satin alirken bu şartlari gözönünde bulundurmuş demektir. Bu nedenle yonetim veya oy coklugu vs. gibi bir karar varmi inceleyiniz.

Benzer konularla alakali mahkeme ve Yargıtay kararlari olup incelemenizde fayda vardir.

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
30, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde miles (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2, Nisan, 2023 Isıtma Tesisatı kategorisinde Yilmazt tiska (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde nevzat ülker (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1, Şubat, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Ramazan3273 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
30, Kasım, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Muhammet Can (22 puan) tarafından soruldu
...