0 oy
Doğalgaz Tesisatı kategorisinde (27 puan) tarafından
Merhaba ben şunu öğrenmek istiyorum biz merkezi sistem ile ısınan pay ölçerli bir binayız brülör 50 derecede yanarken benim petekteki vanam 1 konumunda olmasına rağmen petek çok sıcak oluyor yani demek istediğim brülör kaç derecede yanıyorsa petekler o kadar sıcak oluyor o zaman petekteki ısı pay ölçer vanalarının 1 yada 5 te olmasının bir manası kalmıyor ben çözemedim bu konuyu sonuç itibariyle brülör 70 derecede yansa bile ben petekten ayarı açmadığım sürece o 70 derecelik ısının benim peteklerime gelmemesi gerekmiyor mu

Şimdiden teşekkür ederim

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
 
En İyi Cevap
Merhabalar,

Termostatik vana su sıcaklığını ayarlamaz, istenile ortam veya mahal sıcaklığı doğrultusunda kısar veya kapatır. Örneğin 15 C, 1 numara seçtiniz ortam 15 olunca kısar veya kapatır.

Su sıcaklığı içinde kazan dairesinde dönüş suyu sıcaklık kontrolü için 3 yollu motorlu vana ile dış hava kompanzasyonu yaparak su sıcaklığını ayarlayabilirsiniz. Bu doğrultuda kazan dış hava sıcaklığına göre daha düşük sıcaklıklarda su gönderebilir ve yoğuşmadan faydalanarak kazan devreye girmesini düşürebilirsiniz.
(27 puan) tarafından
Cevap için çok teşekkür ederim

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
21, Kasım, 2021 Genel Sorular kategorisinde Ebru (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
1, Aralık, 2020 Genel Sorular kategorisinde Av. Murat Çullu (22 puan) tarafından soruldu
...