0 oy
Genel Sorular kategorisinde (24 puan) tarafından
İyi çalışmalar. Bilindiği üzere merkezi sistemden bireysel sisteme geçebilmek için kat maliklerinin yüzde yüz oy birliğj istenilmektedir. Merkezi sistemde karşılaştığımız birçok nedenden dolayı bireysel sisteme geçmek istiyoruz. Site yönetimlerinde merkezi sistemden bireysel sisteme geçebilmek için temsilciler kurulu tarafından yüzde yüz oy birliği ile karar alınması yeterlimidir. Yoksa tüm kat maliklerinin onayını almakmı gerekiyor.

1 cevap

0 oy
(82 puan) tarafından
Bina yöneticisi duyuru yaparak kat maliklerine toplantı yapacağını bildirir.ilk seferde yeterli çoğunluk aranır.Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci sefer toplantıyı tekrar duyurur ama bu sefer çoğunluk aranmaz.Yönetici ve ve üyeler kararı alır.Kurul karar defterini hepsi imzalar ve bireysel sisteme geçiş için bu yeterli olur.
(2.0k puan) tarafından
MERHABA,

             ASLINDA ŞEHİRDEKİ GAZ DAĞITIM ŞİRKETİ YETKİLİSİ İLE DE KONUŞMANIZDA FAYDA VAR,ONLAR MEVZUATI YAKINDAN TAKİP ETTİKLERİ İÇİN SİZE BU YOLU TAVSİYE ETMEKTEYİM.SAYGILARIMLA.
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

ferdi sisteme geçişte oy birliği aranır.ama yargıtayın bazı  hallerde -kararlarında hukuki içtihatlarda oy çokluğüda geçerli olabiliyor.işin hukuksal durumunu hukuk insanı ile danişmanız daha faydalıdır..saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
1, Eylül, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde ibrhm71 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
28, Mayıs, 2020 Genel Sorular kategorisinde mehmet05 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
16, Mayıs, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde bet06 (22 puan) tarafından soruldu
...