0 oy
Elektrik Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba,

3 bloklu bir sitede oturuyorum. Sitenin iskanı daha alınmadığı için şantiye elektriği kullanılıyor ve özel bir yönetim firması tarafından gelen faturalar paylaştırılıyor. Geçen ay ortak kullanım alanlarına gelen elektrik faturası fazla olduğu için aidat yetersiz kalmış ve bu ay gelen elektrik faturalarına yansıtıldığı dile getirildi bunu yapmaları yasal mı? Aidat 150 tl ve şubat elektrik faturası 90 tl mart faturası ise 202 tl olarak göndermişler bu ayla yaktığım kw'tı hesaplandığında 125 tl gelmesi gerekmektedir.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
MERHABA,

aslında konutların kullandığı enerjiyi sayaç üzeinden tesbit edip konutların kullandığı el.enejileri toplanır.ana sayaçtan gelen el.sarfiyatı size gelen faturada yazılıdır.ana sayaçın okunan sarfiyat da biliniyorsa ikisi arasındaki fark ortak mahal alanlarının el.sarfiyatıdır.bu fark daire sahipleri arasında eşit şekilde bölünür.buna dare ririşindeki sayaçın sarfiyatına ilave edilerek her kat mahlikinin payına düşen el.sarfiyatı çıkar.faturadan  1kwh birim fiyatı ile çarpılrsa o zaman her dairenin sarfettiği enerjinin tutarını bulursunuz.benim anlattığım modelde her kat malikinin sayacı bulunduğuna göredir.saygılarımla..

not.aslında kat mülkiyetine geçmediğinize göre sizden alınan aidatlar aslında ön ödeme avansıdır.bu hususu hesabı yapanla konuşarak anlaşmanız iyi olur.

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap
4, Ocak, 2018 Elektrik Tesisatı kategorisinde Cemil (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30, Aralık, 2019 Elektrik Tesisatı kategorisinde Mehmetkok (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
11, Şubat, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde MURAT (120 puan) tarafından soruldu
...