0 oy
Isı Yalıtımı kategorisinde (24 puan) tarafından
Merhaba iyi günler bizim 4 dairelik apartmanın çatı katını tonoz çatı yaptık 4-6 demirler var burası yaşam alanı olacak oturulacak vaziyette buranin yalıtımını yapmak istiyoruz ne önerirsiniz aralarına taş yünü yapıp levha şeklinde olani var altına da plastik tavan mi alcipen mı ya da poliüretan köpük yapıp altına plastik tavan mi alcipen mı veya sizler ne önerirsiniz yalıtım için çatının üstü OSB onun üstü kenetli saç çok şaşırdık kaldık bir dünya şey diyen oldu yardımcı olursanız sevinirim

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Öncelikle ısı yalıtım raporu doğrultusunda asgari yalıtım kalınlığı hesap edilmelidir. Ardında yaklaşık maliyet esas alınarak yalıtım verimliliği dış kabuktan içe doğru yapılması gerekmekte diğer durumda verimini düşürmektedir.

Bu doğrultuda yalıtım verimliliği çoktan aza doğru olacak şekilde maddelerle sıralayım.

1- Kenetli sac arasında asgari yalıtım kalınlığı kadar taş yünü yalıtım yapılması. Taş yünü dolgulu kenetli sac sistemi.

2- Osb altına taş yünü panel yalıtım işleminin gerçekleştirilmesi.

3- Alçıpan tavan üzerine cam yünü şilte serilmesi.

Yaklaşık maliyet esas alarak öncelik sırasını bu şekilde belirleyebilirsiniz. Poliüretan, xps ve benzeri yalıtım malzemelerinin kullanmaktan kaçınmanız taş yünü veya cam yünü yalıtımını yapmanız daha sağlıklı bir çözüm olacaktır. Ancak bu durumda maliyete etki edecektir.
(24 puan) tarafından
Knaufun 5 cm levha şeklinde olani var bunları demirlerin arasına sıkıştırıp altına da normal bina yüksekliginde alcipen yapsak olacak o zaman demirlerin üstü OSB onun üstü kenetli saç

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
2 cevap
28, Şubat, 2020 Genel Sorular kategorisinde hüseyin alkaş (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
17, Mayıs, 2019 Sıhhi Tesisat kategorisinde Haksoy (22 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
0 oy
1 cevap
6, Kasım, 2018 Sıhhi Tesisat kategorisinde krosiss (22 puan) tarafından soruldu
...