0 oy
Yangın Tesisatı kategorisinde (162 puan) tarafından
Su kaynağı olarak denizden beslenen yangın pompası tasarımı yapmak istiyoruz. Hesaplara göre 114 m3/h ve 100 mss değerlere göre 1 adet elektrikli pompa 1 adet dizel pompa ve 1 adet jokey pompa yapılacak. Ancak  Çevre ve Şehircilik birim fiyatlarında Yatay hat (in-line) tipi yangın pompası,  Yatay arkadan emişli yangın pompası ve Yatay ayrılabilir gövdeli yangın pompası olarak seçenekler mevcut. sistem olarak hangisini seçmek teknik açıdan uygun olacaktır.

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

İnline pompalar düşük debilerde, arkadan emişli pompalar 150m3/h e kadar, ayrılabilir gövdeli split case pompalar ise 150m3/h üzeri kullanabilirsiniz. Aslında split case pompalar 150m3/h altında da kullanabilirsiniz ancak maliyetleri arkadan emişli pompalara göre daha yüksektir.

Elektrik ve verim değerleri de bu doğrultuda değişiklik göstermektedir.

Ayrıca denizden beslenecekse pompa çarklarının deniz suyundan dolayı arızalanmaması için üretici firmalardan görüş alarak önlem almalısınız.
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

              yangın popa gurubu deniz suyunda çalışacaksa iki seçenekten imal edilmeleri lazımdır.deniz suyundaki klorürler sebebile sistemin komple olarak olarak en dayaniklı ve ucuz malzeme olarak AISI-304 PASLANMAZ ÇELİK imal edilmesi uygundur.diğer bir alternatif ise flayt firması ile -anadolu flayt teklif alınabilirsede fiyat diğer alternatiflerin en az 2-3 mislidir.ama size 304 çelik paslanmaz çelik ten imal edilen tipini ve deniz kıyısı ekipmanlarını iski deyken tatbikatını yaptık ve kabul de gördü.haliç suyunun pompalanmasında kullanılmıştı.bir hatırlatma yaptım.saygılarımla.

not; özel brnzların maliyeti ve firma bulmanız bence zor olur.artık türkiyede hemen hemen her firma paslanmaz çelikten imal edilen pompalar bulmanız daha kolay ve uygun olabilir. aslında pompa tipi yanında kullanılıcak malzeme cinsinide gözönüne alınmalıdır.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
7, Mart, 2019 Yangın Tesisatı kategorisinde Ekremoglu (22 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap
25, Mayıs, 2018 Yangın Tesisatı kategorisinde Ender (41 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
11, Ağustos, 2022 Yangın Tesisatı kategorisinde kmlklc (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
25, Temmuz, 2022 Yangın Tesisatı kategorisinde makmüh (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
3, Temmuz, 2022 Yangın Tesisatı kategorisinde recep1818 (22 puan) tarafından soruldu
...