0 oy
Genel Sorular kategorisinde (22 puan) tarafından
slm 6 katlı apt merkezi ısıtmalı dairelerde pay ölçerler var .giriş kat ve çatı kat da oturanlar şikayetciler bizim faturalar indirim olsun istiyorlar . %70 eşit daglım yapıyoruz .kanunda farklı hesaplama varmı.

2 Cevaplar

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,(c-1)

sorunuza cevaplamadan önce ,sizin binanızın ısıtma projeleri varsa bu projelerdeki ısıtıcı gurupları projesine göre konmuşsa mesele yok,çünkü eğer binanın projesini yapan mühendise ve hesap föyleri varsa mahal kat,kolan şemalarında ara katladaki ısıtma elemanları ile giriş katları,çatı katlarındaki ısıtma gurupları farklıdır.proje eğer akıllı uslu ve bilinçli yapılmışsa,tastikli föyleri varsa ve ısı mühendisinin imzasiyla belediyeye verilir.ayrıca çat katının üstünde izalasyon yapılması şarttır.zaten projelerde çatının uygun  izalasyon materyeliği ile izole olması şarttır.tavanın soğukluğu aşağıya vurmaz.gene gıriş katlarının altındaki mekanlar ısıtılmadığını düşünürsek,alttan taş yünü ile izole edilmelidırler örneğin.iklim bölgelerine göre  çatıda 5-10 cm yoğunlukta buhar kesicili taş yünü -cam yünü  izolasyon ,keza giriş katlarının tabanına bodrum katlarında izolasyon yapılması şarttır.bu söylediklerim kat ısı hesabı föyünde vardır.projede varsa yapılmamışsa yapılması lazımdır.satıcı firma açıkgözlük yapmış demektir.son zamanlarda yürürlüğe giren konutun energi formu bunu önlemek içindir.bu söylediğim kontrollar yapıldığı ortaya çıkarsa ozaman yakıt giderinin paylaşımında  30/70 oranı geçerlidir.sitedeki makale ve okuyucu soruları sizi aydınlatacaktır.okumanı tavsiyederim.
0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,(c-2)

binanin projesi varsa ve yetkili müh. tarafından çizilmiş ve tastikli ise,ayrıca mekanik projeler yapım aşamasında belediyeye verilir.aynı zamanda binayı yapanada belediye tastikli olarak gerisi geriye iş sahibine iade edilr.1-sizin tastikli projeniz varsa ,binanın ısıtma tesisatı bu projeye uyuyorsa ,ozaman yakıt dağılımını 30/70.  oranında dağıtımını yaparsanız yönetmenliğe uygun haraket etmiş olursunuz. 2-yakıt ister d.gaz,ister ,kömür olsun,ayrıca pay ölçerinizde varsa adaletli dağıtılımı yapmış olursunuz. 3-kazanın eko paneli varsa dış sıcaklığı takip ederse ısınma ekonomik olur. 4-dairelerin payölçer +eger pay ölçerler herbir ısıtma elemanı üzerinde ise ayrıca ısıtma petekleri termostatik vanaları varsa  aylık okumayı uzaktan kumanda sistemiyle yapılıyorsa,masraf dağılımı adaletli olmaması için sebep yoktur.   5-bina ici sıcaklık otomasyonun  uygun mahalle konması ve ayarıyla oynanmaması şarttır.keza dış sıcaklk ölçerinin güneş ışından uzakta gölgeye konulursa giriş ,ara katları   ve çatı katları uygun şekilde ısınır. 6-binanın izolasyonlu (dış duvarlar),bodrum kat tavanı ve çatı arası izolasyonun yapılması ısınmama sorununu ortadan kaldırır.eğer yakıt olarak d.gaz kullanılıyorsa kazanın eko-panelinin olması şarttır. 7-dairelerin termostatları en fazla t=20-22*c ayarlı,ısınma vanaların kullanılmayan odalarda minimum 15*c ayarlanması şarttır. 8-tahmin ediyorumki yakıt fiyatlarının artması,bu hayat şartlarında şikayetlerini dile bu şekilde getirerek masraflarını azalmanın derdindeler.aslında millet genel seçimde oyunu atarken düşünmediği çareyi şimdi düşünüyorlar sanki. 8-binani ısıtıcıları projeye uygun,boruların çapları uygun,sirkülasyon pompası projeye uygunsa masraf dağılımı kanun ve yönetmenliklere uygun şekilde aidat hesaplanır

saygılarımla.

[  not:c-1 ve c-2  bibirini tamamlayıcıdır.}

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap
0 oy
1 cevap
18, Mart, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Alperen38 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
15, Kasım, 2021 Genel Sorular kategorisinde Mertalan (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
7, Mart, 2020 Genel Sorular kategorisinde Ozzgur (22 puan) tarafından soruldu
...