0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (120 puan) tarafından

Merhabalar,

Sitemiz iki bloktan oluşmakta 4 katlı, her katta 4 daire bulunmaktadır. Toplam 32 daireden oluşmaktadır. Bir katın brüt metrekaresi 660 metrekaredir.(Toplam Alan brüt : 660*8= 5.280 metrekaredir. ) Sitemizin dış duvarları ytong ile örülüdür, izalosyon ile kaplı değildir.Kömürlü stekorlu kazan kullanıyoruz, bu sene doğalgaza geçeceğiz. Isınma ihtiyacını merkezi veya ferdi ısıtma sistemi ile karşılayacağız. Sorum şu site yönetimi olarak merkezi veya ferdi ısıtma sistemlerine geçişte nelere dikkat etmemiz gerekiyor. Kararlar hangi çoğunluğa göre alınıyor. Kiracılar değilde asıl ev sahiplerine bilgi verecek miyiz, onların oylarını iletişim araçları ile alabilir miyiz. Doğalgaz ısıtma sistemlerinde merkezi mi yoksa ferdi ısınma sistemleri mi tasarrufludur, hangisinde daha az fatura gelir. (Bulunduğumuz yer bu gün itibari ile -18 derece)

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

          sorunuza şu şekilde cevaplamak icab ediyor.1-mevcut kazan dairesine d.gaz bağlantısı oy çoğunluyla.  2-d.gaz her blok kendi içinde ısınırsa, oy birliği.  3-daireler konut bazında kombi ile ısıtmada oy birliği aranır.

            sonuç olarak alternatif;eniyi ve en ucuz ısıtmadır.ancak ayrıca termostatik vana ve pay ölçer konulması uygun çözüm olup yasa ve yönetmenlik gereğidir.alternatif-3 ise  aidat sorunlarını ortadan kaldırıyor ama ilk yatırım masrafı daha yüksektir.ekonomik ısıtma için yoğuşmalı kombi +oda termostatı +termotsatik vana  standart ekipmanlardır. saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
23, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde MURAT (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18, Haziran, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde MURAT (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
12, Temmuz, 2021 Doğalgaz Tesisatı kategorisinde Şeref Şimşek (30 puan) tarafından soruldu
...