0 oy
Genel Sorular kategorisinde (22 puan) tarafından
7 katlı 21 daire ve 4 Dükkanda Oluşan Fetih Sitesinin Yöneticisiyim.

Sitemiz Merkezi Sitem Pay Ölçer Isınma Sistemi Kullanmaktadır. Sitenin Girişi Dükkanlardan Bağımsız yani Dükkanlar Dış Cephede. Dükkanın Biri Fırın Pay Ölçer Takıldı Ama Isınmada Yararlanmıyor vanayı kapatmış. Dükkanlar Merdiven Sahanlığı,Giriş Holü vb. Gibi alanlarla ilgileri olmadığından, ISINMA ORTAK GİDER PAYI (%30) Ödemeleri Gerekir mi??

Kul Hakkına Girmeyelim.

Teşekkür Ederim Kolay Gelsin.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Bina ısıtmasında ısıtma ve ortak gider payları enerji yönetmenliği, yönetim planına tabidir. Ortak  giderlerin neler olduğu belirtilmektedir. Siz her şeyden önce yönetim planına bakınız, açıklık yoksa o zaman bakanlık yönetmenliklerini tatbik edersiniz. Zaten sorunuzda da ısıl giderlerin paylaşımını bildiğinizi görmekteyim.

Binanın ısıtma projesinde fırının ısıtması ön görülmüşse o mahalin ısıtma guruplarının termostatlarının mahal sıcaklığı t=15*c olacak şekilde çalıştırılmak zorundadır. Bunun sarfiyatını pay ölçerden tespit edeceksiniz.ayrıca ortak gidere de yani %30 da eşit şekilde katılmak zorundadır. Toplamda yakıt giderinin %70 bölümü pay ölçerlerle hesaplanır. %30 ise kat malikleri arasında ortak gider olarak eşit şekilde aidata katılır.

Enerji performansı adlı yönetmenliğin amir hükmüdür. Zaten bu yönetmenliklerde kul hakkı ve yönetim planına göre yapmak zorundasınız. Dükkanların ısıtma peteklerini kullanmak zorundadır. Mahali t=15*c ısıtmak  ve vanasını kapattığı zaman, diğer mahallerin ısısını çaldığı için cezai şartta bağlı ısıtma payı tahakkuk ettirilir.

Saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
19, Ocak, 2022 Genel Sorular kategorisinde Ugr67 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
28, Aralık, 2021 Genel Sorular kategorisinde Erkin (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
23, Şubat, 2020 Genel Sorular kategorisinde Zirvepark (22 puan) tarafından soruldu
...