+1 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (23 puan) tarafından
MERHABA,

Yedi katlı bir binanın 6.katında ve yaklaşık 85 m2 bir evde oturmaktayım...apartman ısınma sistemi merkezi olup dairelere ısı pay ölçer takılmıştır.en az 3 defa ısı payölçerler değiştirildiği halde tam bir randıman sağlanamamıştır...evin içerisinde sadece banyodaki havlupan radyatörü açık olduğu halde 330 tl fatura gelmesi mümkün mü?!!! bu durumda neler yapılabilir ve nereye itiraz edebilirim...harcamadığım doğalgazın faturası haksız olarak bana yüklenmeye çalışılıyor....ısıpayölçer yanlış ölçüyor olabilir mi?bu durumda ne yapabilirim?

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

1- Binanın coğrafi konumu, bölge konumu kazanın kullandığı yakıt miktarının tespit eder.ayrıca dairedeki petek büyüklükleri sarfiyata etki eder. Isınma aidatı iki ana bölümden ibarettir. Toplam yakıt giderinin %70 pay ölçerlerle tespit edilirken, diğer %30 ise ortak giderdir. Kat malik sayısı ile alakalıdır. Atamazsınız. Dairelere eşit yansıtılır. Dairenin peteklerini tamamen kapatamazsınız. Evde bulunmadığınız zaman daire en az t=15*c olmak zorundadır. Eğer pay ölçerler uzaktan ölçmeli ise sizin vananızın kapatıldığını hata kotuyla okuyucuya bildirir.

2- Yönetici ile konuşarak hesaplamanın nasıl olduğu hakkında bilgi alabilirsiniz.

3- Doğal gaza gelen son zamlar ısınmanın maliyetini artırdı.dünyada doğal gaz fiyatları düşerken, Türkiye de ise artmaktadır.devlet dolaylı yoldan vergi almaktadır.

4- Verdiğiniz aidat herhalde ısınma süresi içinde olduğunu düşünebilirsiniz. Saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
13, Mayıs, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde alaaddin06 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2, Nisan, 2023 Isıtma Tesisatı kategorisinde Yilmazt tiska (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30, Ocak, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde nevzat ülker (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
1, Şubat, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Ramazan3273 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
30, Kasım, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Muhammet Can (22 puan) tarafından soruldu
...