0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (30 puan) tarafından
Termodinamik kazan kullanıcısıyım. Yanma potasında bulunan hava delikleri nasıl temizlenir?

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından

Merhabalar,

Aşağıdaki işlemlerle alakalı bir bilginiz yoksa yetkili bir servis personelinin yapması daha uygun olur.

Kazan üst önündeki kapağı açınız. Kazan içinde görünen alev duman borularının içerisinde birikmiş olan kurumları uygun boru tel fırçası ile temizleyiniz. Daha sonra arka duman sandığı içerisindeki külleri de temizleyiniz. Bu işlemi, başlangıçta sık sık kurum birikme miktarlarını kontrol ederek, daha sonra yaktığınız kömürün cinsine bağlı olarak gereken zamanlarda tekrarlayınız. Bu sürenin azami haftada bir yapılması tavsiye edilir.

Kazan ilk yakıldığında oluşan su (yoğuşma) dumanla birlikte ziftlenmeye sebep olur. Ziftlenme temizlenmezse kazanda sağırlaşma olur. Verim ve kapasite düşer. Gerekli noktalardan sistemde biriken havayı tehliye ediniz, Su seviyesini tekrar kontrol ediniz.

(30 puan) tarafından
Kazan rutin temizliği azami 1 haftada yapıyorum. Fakat kazanda biriken havanın nasıl tahliye edileceğini bilmiyorum, termodinamik için belli bir yeri var mı?
(2.0k puan) tarafından
merhaba, kazan yüzeylerinde hasil olan ziflenmeyi temizlemek için %5 lik NaOH ile temizlenmesi önerilebilirsede ,bu işin deneyimli servis elemanları ile yapılması şarttir.buna kısaca kimyasal temizlik adı verilebilinir.hazırlanan akışkan yüzeylere püskürtülerek ziftlenmiş yüzey elemanın  prosesinin 1. işlemidir.daha geniş bilgiyi temizlemeye gelen ekipin çalışmasında göreceksiniz.ısınma yüzeylerine püskürtülen akışkan 2-3 saat sonra sıcak su ile yıkanarak yüzeylerdeki çözelti temizlenir.sadece köürlü kazanlarda değil, sıvı yakıtlı kazanlardada benzer işlem uygulanır.PH kontrolu ile yüzeylerdeki çözelti kalıp kalmadığı kontrol edilir.aslında 1.işle yapılırken kazan sıcaklığının 40-60*c olması faydalıdır.saygılarımla.

not:burada izah ettiğim metot için bazı hatırlatmalar yapmak isteri.1-temizleme deneyimli ekip tarafından yapılmalıdır. 2-temizlik duman gazının temas ettiği yüzeyler için yapılıcaktır. 3- çözelti cilt ile teması tehlikelidir.özel koruma alınmadan tatbik edilmemelidir.
(2.0k puan) tarafından
merhaba, sorunuzdaki hava tahliyesi ile neyi kastediyorsunuz.açıklarmısınız?
(2.0k puan) tarafından
merhaba,

mederatörün kastettiği ısıtma şebekesinin zamanla biriken havayı tahliye etmek içindir.daha sonra sistemi basınçlı su ileaçık genleşme kabına işaretli boruda su gelinceye kadar kazana su ikmali yapılır.zaten elinizdeki firmanın çalıştırma föyünde de   bu hususlar madde,madde yazılıdır.saygılarımla.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
19, Aralık, 2023 Isıtma Tesisatı kategorisinde Ece (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
9, Aralık, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Veysel t (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Hüseyin ziyalı (30 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
21, Temmuz, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde Mesut Baykanoğlu (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
29, Kasım, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde ilhan (28 puan) tarafından soruldu
...