0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba  ,  MAKTEK  25.000 Kcal'lık stokerli kazan kullanıyorum. Bu sene bu sistemi kullanmaya başlayalı 4. sene oldu. İlk sene ithal fındık kömür yaktım , pahalı oluşundan dolayı sonraki 2 sene prina yaktım fakat prinada yağlı ve koku yaptı. Bir tanıdığın tavsiyesi ile bu sene gürgen-meşe karışımından elde edilen  pelet kullanmaya başladım.   Sistem haftada  3-4 defa  H4 (yakıt sıkışma hatası) vermeye başladı. Benimle beraber  pelet alan  arkadaşın makinasında  ( Termodinamik marka 25000 kcal) stokerli kazan) bu yakıt sıkışması olmuyor.  Bekleme ve besleme süreleri :  175 sn - 5sn  , fan hızı 3 'te (max değeri  5 )  Her seferinde yakıtı boşaltmak beni yoruyor ve zamanımı alıyor. Birde közün  dip kısmında  taşlaşmalar oluyor. Yakıt sıkışmasına bu taşlaşmamı neden oluyor acaba. Bu taşlaşma  Pelet kullanımından kaynaklanıyor olabilir mi. Bu yakıt sıkışma arızasının çözümü için ne yapabilirim , yardımcı olursanız sevinirim

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından

Merhabalar,

Bunker altındaki redüktör ve milin bakımı yapılması gerekmektedir. İşlemlerle alakalı bir bilginiz yoksa yetkili bir servis personelinin yapması daha uygun olur.

Yakıt haznesi altındaki besleme helezonu üzerinde iri yakıtların birbirine tutunarak yakıt beslemesine engel olmaması için kazan yakıt haznesi üzerindeki elek kazan güvenliği olması ileride oluşacabilecek sorunların önüne geçebilir.

(22 puan) tarafından
Cevap verdiğiniz  için teşekkürler ,  teknik servise  2 hafta önce  bunun nedenini  sordum telefonla ,  bana  helezonun önündeki  yanan yakıtın  taşlaşmış olabileceğini  , bunu temizlememi söyledi.  Közün olduğu  hazneyi tamamen temizledim  ,  3 gün yakıt sıkışması olmadı  fakat  dördüncü gün tekrar oldu. Bu redüktör  ve milin bakımını  teknik servis yapabilirmi  yoksa  bunu  yaptırabileceğim bir  yer tavsiye edebilirmisiniz..Gerçekten  kış ortasında  zor duruma düştüm  bugün 2 defa  yakıt sıkışması oldu  ,  bu işten bunalmaya başladım.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap
1, Ocak, 2023 Isıtma Tesisatı kategorisinde Faruk AŞCI (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
29, Kasım, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Erkut (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
6, Haziran, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde ogulcanayd (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
...