0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Termoakım 60 binlik kazanım devamlı duman çıkarmakta. Kaliteli ithal kömür kullanıyorum

Bekleme 160 sn. Besleme 4 fan hızı 3. Neden olduğu konusunda bilgi verirseniz ve ne yapmam konusunda yardımcı olursanız sevinirim

1 cevap

+1 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Eğer duman sandıklarından geliyorsa, amyant contalarda kayma veya burulma olabilir. Contaların ayrılmış kısımlarını tutkal ile yapıştırınız. Baca veya Duman boruları tıkanmış olabilir. Temizleyiniz.

Eğer bunker veya baca bağlantılarından duman geliyorsa,  Baca çekişi zayıf olabilir Bacanızı kontrol ettiriniz ve her sene temizletmeye özen gösterin. Ocak içerisindeki hava delikleri tıkanmış olabilir. Yakıtta oluşan cüruf yanma hücresinin hava deliklerini tıkamış olabilir. Temizlenmelidir.

Ayrıca aşağıdaki işlemlerle alakalı bir bilginiz yoksa yetkili bir servis personelinin yapması daha uygun olur.

Kazan üst önündeki kapağı açınız. Kazan içinde görünen alev duman borularının içerisinde birikmiş olan kurumları uygun boru tel fırçası ile temizleyiniz. Daha sonra arka duman sandığı içerisindeki külleri de temizleyiniz. Bu işlemi, başlangıçta sık sık kurum birikme miktarlarını kontrol ederek, daha sonra yaktığınız kömürün cinsine bağlı olarak gereken zamanlarda tekrarlayınız. Bu sürenin azami haftada bir yapılması tavsiye edilir.

Kazan ilk yakıldığında oluşan su (yoğuşma) dumanla birlikte ziftlenmeye sebep olur. Ziftlenme temizlenmezse kazanda sağırlaşma olur. Verim ve kapasite düşer. Gerekli noktalardan sistemde biriken havayı tehliye ediniz, Su seviyesini tekrar kontrol ediniz.

Ayrıca 6500-7000 kcal/kg alt ısıl değere sahip bir kömür için belirttiğiniz kapasitede bir kazan 135-140 sn bekleme, 4-5 sn besleme, fan hızı orta kademe olmalıdır. Alt ısıl değer ve dış hava sıcaklığına göre bu değerler değişkenlik gösterebilmektedir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
20, Nisan, 2022 Isıtma Tesisatı kategorisinde Raşid03 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
4, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Hüseyin ziyalı (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
...