0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Ünmak marka 100000 lik kömür lü kazan 8 dairelik bekleme 140 sn besleme 2 sn ideal olan besleme bekleme kaç olmalıdır

2 Cevaplar

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Kömür alt ısıl değeriniz, bağlı bulunduğu şehre göre değerler değişkenlik gösterebilir. Ancak 7000 kcal/kg alt ısıl değeri olan bir kömür için kazan değerleri 130 sn bekleme, 5 sn besleme, fan hızı orta kademe ya da otomatik olmalıdır. Eğer belirttiğiniz değerlerde ısınma verimli ve kömür kullanımı normalse değiştirmenize gerek bulunmamaktadır.
0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Sorunuzun net cevabı, tam olarak yoktur, ama firmanın kullanma talimatını okuyarak ve yanma hücresindeki yanmayı takip ederek, size verilen parametrelerde değişiklik yaparak, ayrıca ilgili sorular bölümünde sizinde sorduğunuz sorulara benzer soruları analiz ve sentez yoluyla yanma hücresindeki kömürün birleşimine, yani kül tetkiki ile, alev rengine bakarak (portakal  rengi) en rantabıl yanmayı siz bulabiliceksiniz.

Çünkü sorunuzda yakılan  kömürün cinsinden, ithal mi yoksa yerli linyit mi? Hiç hiç bahsetmiyorsunuz. Her yeni kömür geldiğinde  yanma durumunu takip etmekte fayda vardır. Sitemizde çıkan soru cevaplarını okumanızı tavsiye ederim. Saygılarımla.5/12/19
(22 puan) tarafından
İthal kömür kullanıyoruz.stokerli kazan.beslemenin fazla yada az olmasının artı yada eksi ne yönleri vardır.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
7, Şubat, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde MURAT (120 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
...