0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhaba,

158 dairelik bir siteye taşındım. Site sıfır olarak yapıldı. Merkezi sistem olarak bize söylendi. Bizde şöyle bir sıkıntı var. Termostatik vana daire dışında var sadece. Peteklerde herhangibir termostatik vana yok. İçerisini sıcak yapmak istediğimiz zaman daire dışını çıkıp ordan yapıyoruz. Bu normal birşey mi?

Ayrıca ısınma amaçlı termostatik vanayı 3 e getiriyorum. Ancak banyo suyu ısınmıyor. Vanayı 5 e getiriyorum. Su ısınıyor ama bu seferde evin içi çok sıcak oluyor. Bu sorunu nasıl çözebilirz. Siteyi yapan firma bu konuda bize yardımcı olmuyor.

İyi günler diliyorum.

1 cevap

0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Sorunun çözümü için, öncelikle binanın tesisat projesini profesyonel bir elemana tetkik ettirirseniz iyi olur. Söylediklerinizden anladığım kadarıyla yapımcı firmanın garantisi altındadır. Daire dışı ısı istasyonu fonksiyonunu yapıyor ama odalardaki sıcaklıkların ayarını peteklere konan termostatik vanaların yapması lazımdır. En iyisi tesisatı kontrol eden mühendisle konuşmanızı tavsiye ederim. O size yardımcı olacaktır.

Öncelikle binanın tesisat projesini (tastikli sureti belediyede olmalıdır.) Tahmin ediyorum ki yapımcı firma bu projeye uymak zorundadır. Aksi durumumda ısınma esnasında arızı durumlar ortaya çıkarak, ısınma şikayetlerine sebep olacaktır tıpkı sizdeki gibi). Saygılarımla.

Not: Sitemizdeki benzer yazıları okuyarak bilginizi artırmanızda fayda var.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
+1 oy
1 cevap
1, Nisan, 2019 Isı Yalıtımı kategorisinde Naci özdoğan (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
30, Aralık, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde volkaneng (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
18, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Uğur KILINÇER (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
2, Kasım, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde ArdaGöktuğ (22 puan) tarafından soruldu
...