0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
merhaba

60000 lik otomatik yüklemeli kazanım var 1 dairemiz iyi ısınıyor diğer dairemiz iyi ısınmıyor kazanım da sirkülasyon pompası dönüşte bu pompayı gidişe taktırsam ısınma sorunum çözülür mü ? yada kazananın gidiş yönüne 2 bir 60000 lik pompa taktırsam sorunum çözülür mü ?
 

yardımınızı rica ederim
saygılarımla

2 Cevaplar

0 oy
(2.0k puan) tarafından
Merhaba,

Dairenin ısınma projesinin çizimini, yani boru çaplarını ve sirkülasyon pompasının seçimini kim yaptı ve hesap kitap olmadan mı yapıldı? Bu sorularıma cevap verirseniz, bizde size uygun tavsiyelerde bulunabiliriz. Saygılarımla.

Not: İyi ve bilgili teknisyen veya ısı mühendisinden yardım almanızı tavsiye ederim. Pompanın montaj konumunu da  kendi kendinize değiştirmeye kalkışmayın.
(2.3k puan) tarafından
İsmail Bülent beyin de bahsetmiş olduğu gibi bina ısı kaybı ve radyatör seçimine göre mi kazan seçildi. Pompa hesabınız bu doğrultuda uygun debi ve basınçtamı? Öncelikle bunları kontrol ediniz. Eğer ısı kaybı hesabı vs. yoksa tesisat.org online hesaplar radyatör hesabından ısıtılacak odalar için radyatör ve toplam kazan yükünü hesaplayarak mevcut kazanınız ısıtmayı karşılıyormu kontrol edebilirsiniz.
0 oy
(120 puan) tarafından
Alt ve üst katın radyatör bağlantı şekilleri aynı olmalıdır. Her iki dairedeki radyatör bağlantılarını sıcak su girişi- soğuk su girişi alttan bağlanırsa çift pompaya gerek kalmaz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
27, Ocak, 2018 Isıtma Tesisatı kategorisinde mustafa sarıbaloğlu (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
21, Aralık, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde Yıldızapt (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
6, Aralık, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde fdag25 (22 puan) tarafından soruldu
...