0 oy
Isıtma Tesisatı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhabalar. Ben üniversite öğrencisiyim ve arkadaşımla kirada kalıyorum. Evimizde bir oda 12m2 fakat radyatör boyu 60cm olduğu için ısıtmıyor odayı. Ev sahibi de yaşlı ve cimri birisi, usta çağırıp da petek büyültme işlemini kesinlikle yaptırmaya yanaşmıyor. Benim bu işi minimum maliyetle kendim yaparak halletmem gerekiyor. Aklıma takılan noktalar var yardımcı olursanız bizi çok sevindirirsiniz.

1 metrelik çıkma bir petek buldum. Tesisattaki mobil pex boru, 60 cm lik eski peteğe göre ayarlandığı için yeni 1 metrelik peteğe vananın biri yetişmeyecek haliyle. Ben de bu boruya ekleme rakoru ile ek yaparak biraz uzatacağım ve vananın yeni peteğe ulaşmasını sağlayacağım. Ancak evsahibi sözde sormuş bir ustaya o da "ek yapılmaz bu boruya, yüksek sıcaklıkta sızdırır kaçırır patlar çatlar" gibisinden birşeyler söylemiş. Sorum şu, bunun bir doğruluğu var mıdır?Varsa o ekleme rekorunu neden üretmişler?

Bir de bu boru bayağı bir sert sanırım. Bunu ek yaptığımda biraz bükülmesi gerekecek kaloriferin altından dolanıp vana kısmına ulaşacağı için. Bükülmesi zor mu yoksa ısıtmak vs gerekir mi?

1 cevap

0 oy
(2.3k puan) tarafından
Merhabalar,

Pex Boru Metal Ek Parçaları veya pex boru birleştirme aparatı ile pex boru birleşimi gerçekleştirilmektedir. Boru eklemesi veya branşman almak için bu aparatları kullanarak montajı gerçekleştirebilirsiniz.

Yetkili bir firma olması durumunda, bu aparatlarla imalatı kolaylıkla gerçekleştirebilir.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
25, Aralık, 2017 Isıtma Tesisatı kategorisinde furkandemir (66 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap
20, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Hüseyin ziyalı (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13, Temmuz, 2020 Isıtma Tesisatı kategorisinde He (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
13, Şubat, 2023 Isıtma Tesisatı kategorisinde Bülent53 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
31, Ocak, 2021 Isıtma Tesisatı kategorisinde Mehmet Emin (22 puan) tarafından soruldu
...