MIT Hijyenik Membranlı Genleşme Tankı Piyasaya Sunuldu

Isıtma Soğutma sektörünün lider kuruluşu Ekin Endüstriyel uzun soluklu çalışmalarının ve yatırımları sonunda MIT Hijyenik Membranlı Genleşme Tankı  serisini piyasaya sundu.

Genleşme Tankları tesisat sistemlerindeki basınç kontrolünü ve su desteğini sağlayan tesisat ekipmanıdır’’. 8LT ile 10.000 LT arasında üretimi yapılan MIT hijyenik membranlı genleşme tankı serisinde tesisat içinde birikip bekleyen suda oluşan bakterilerin çözümü olarak gelenekselleşmiş, sıradan kauçuklu membran yerine Epdm ve Butil kauçuklu membran kullanılarak kullanım suyunda daha hijyenik olunması hedefleniyor.

10,16,25 bar seçenekleri ile  2 yıl  Ekin Endüstriyel garantisi altında sunulan Hijyenik Membranlı Genleşme Tankı serisinin Flanşı(mm):80-110 olup yüksekliği(mm) 195’dir.

Hijyenik Genleşme Tankı

Genleşme Tankı Çalışma Prensibi

Türkiye’de doğalgaz kullanımının yaygınlaşması ile kullanımları hızla artan genleşme tankları, ülkemize 1990’lı yılların başında giriş yapmıştır.

Günümüzde kurulan her kazan dairesinde en azından bir adet genleşme tankı kullanılmaktadır. Genleşme tankları hem ısıtma sisteminin hem de hidrofor tesisatının standart bir parçası olmuştur. Bu tanklar kombi ve kat kaloriferi gibi küçük kapasiteli cihazlarda ise, ürüne doğrudan entegre olmuş şekilde vazgeçilmez olarak kullanılmaktadır. Sorunsuz ve stabil çalışan sistemlerin vazgeçilmez bir parçası olan MIT Genleşme Tankları ile küçük kapasiteli cihazlarda kullanılan tanklar arasında hiçbir fark yoktur. Çalışma prensipleri aynıdır.

Bunlar aşağıda sıralanmıştır;

• Membranlı Tank
• Genleşme Tankı (veya Deposu)
• Kapalı Genleşme Tankı
• İmbisat Tankı (veya Deposu)
• Denge Tankı (ve Deposu)

Genleşme tankları balon membranlı ve diyafram membranlı olarak üretilmektedir. Diyafram membranlı tankta su, sac ile temas eder. Diyafram membranlı tanklar sadece kapalı devre ısıtma sisteminde kullanılabilirler. Çünkü sisteme sadece ilk çalıştırma sırasında taze su alınır. Daha sonra bu su sürekli sistemde kalır. Suyun içindeki oksijen, radyatörler, kazan ve tank cidarında çok az miktarda paslanma yapar. Fakat oksijen bitince pas ilerlemez. Eğer diyafram membranlı tank hidrofor tesisatına takılırsa, tanka sürekli taze su geleceğinden paslanma çok hızlı olur ve tank denilir.

Balon tip membranlarda ise su sacla temas etmez. Daima membranın içinde bulunur. Dolayısıyla balon tip membranlar hem ısıtma sistemlerinde hem de hidrofor tesisatında kullanılabilirler. Balon tip membranların küçük kapasiteli olanları askısızdır. Ama büyük tiplerde membran yukarıdan askıya alınır.

Genleşme tankları kapalı devre doğalgaz veya sıvı yakıtlı ısıtma sistemlerinde kullanılır. Çünkü bu sistemlerde yakıt beslemesi tam kontrollüdür ve tüm sistem elektrikle çalışır. Elektrik kesilirse, her şey durur ve kazan anında soğumaya başlar. Yani kontrolsüz sıcaklık artışı tehlikesi yoktur. Tanka azot da, hava da basılabilir. Genleşme tanklarına azot gazı basılması tercih edilir. Ama şantiyelerde veya binalarda basınçlı hava bile zor bulunur. Ayrıca zaten havanın % 75-78’i azottur. Bu nedenle havanın kullanılmasında bizce bir sakınca yoktur.

Azot gazının tercih edilmesinin sebepleri aşağıda sıralanmıştır.

• Azot’un membrandan suya difüzyonu, oksijene göre daha yavaştır. Dolayısıyla tankta daha uzun süre kalabilir.
• Azot oksijen gibi korozif değildir. Isıtma sisteminde tanktan suya karışan gaz tesisatta korozyona sebep olmaz.
• Tankın içine basılacak havanın basıncını hesaplamak için formüle gerek bırakmaz.

Sultan Gazi Hastanesi Ekin Endüstriyel MIT Markası İle Projesine Devam Edecek

Alanında uzman mühendis kadrosuyla yerli üretim yapan Ekin Endüstriyel  akümülasyon tankı, boyler alanında Sultan Gazi Hastanesi’nin ısıtma soğutma projesine dahil oldu.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde  toplam 46 bin 500 m2’lik alan üzerinde inşa edilen “Akıllı Hastane” Ekin Endüstriyel Akıllı ‘’MIT’’ ürünlerini tercih etti.

Sultangazi HastanesiSultangazi Hastanesi

Arazisi Sultan Gazi Belediyesi’nin yaptığı imar uygulamaları ve çalışmalarıyla sağlanan hastane 160 bin m2 inşaat alanından oluşuyor. 200’ü kadın doğum olmak üzere toplam 600 yataklı Devlet Hastanesi’nin 15 ay içerisinde yapımının tamamlanması bekleniyor.

Üretim kapasitesi  , inovatif tasarımları , mühendislik hizmetleri ,satış öncesi ve sonrası müşteri odaklı  yaklaşımı ile bir çok projede  yer alan Ekin Endüstriyel ‘’MIT’’ ürünleri , dev projelere imza atarak Türkiye’de Isıtma soğutma alanlarında ileri teknoloji prensibiyle çözüm sunmayı hedefliyor.

Kaynak: Ekin Endüstriyel

İlgili Yazılar

1 Yorum

NURDAN FİLİZ  -  5 Ekim 2016 / 23:01

Ekin Endüstriyel gün geçtiktçe dahada ileriye doğru gidiyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

15 Bin Üyemize Katılın