ISKAV 15. Ulusal İks Eğitmenleri Konferansı

ISKAV – TOBB İklimlendirme Meclisi 15. Ulusal İks Eğitmenleri Konferansı İklimlendirme Başlığıyla 1-4 Temmuz2019 Tarihlerinde İstanbul’da Yapıldı.

ISKAV tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Eğitimci Atölye Çalışması yeni adıyla Ulusal İks Eğitmenleri Konferansı İklimlendirme başlığıyla yapıldı. Konferansa Türkiye’nin farklı illerinden 36 eğitmen katıldı.

15. Ulusal İks Eğitmenleri Konferansı

1 Temmuz Pazartesi günü İstanbul’daki TOBB Hizmet Binası’nda ISKAV Genel Sekreteri Cem Savcı tarafından konferansın açılışı yapıldı. Cem Savcı konuşmasında ISKAV’ın faaliyetlerini özetledi. Eğitmenlere programın tarihçesinden ve akışından bahsetti. Bu doğrultuda eğitmenlere iklimlendirme sektörünün gelişiminde önemli bir role sahip olduklarını vurguladı.

Konferans kapsamında sektör firmaları ve sektörün önde gelen kurumları tarafından desteklenen oturumlar düzenlendi. Oturum sponsorlukları; Arçelik A.Ş., Daikin A.Ş, Ercan Teknik, Grundfos Türkiye, SystemairHSK, Vatbuz Chiller Soğutma Isıtma ve Havalandırma firmalarıyla beraber İSKİD ve İSİB’in de destekleriyle gerçekleşti.

İklimlendirme konferansı

İklimlendirme konusunun işlendiği konferansta; eğitmenler ilk gün R32’yi Anlamak, Elektronik Genleşme Valfi Sürüş Teknikleri, İklimlendirme Sistemlerinde Enerji Verimliliği oturumlarına katıldılar.

Konferansın ikinci gününde ise; Sirkülasyon Pompalarına İlişkin Temel Kavramlar, Su Kaynaklı Isı Pompası Sistemlerinin (Su kaynaklı VRF) Enerji Verimliliği ve Isı Geri Kazanım Yöntemleri başlıkları işlendi.

İkinci günde bu başlıklara ek olarak sırasıyla; TOBB, İSKİD ve İSİB kurum sunumları gerçekleştirildi. Programın üçüncü gününde Alarko Carrier’ın teknik gezi sponsorluğunda kendilerinin Gebze’de yer alan fabrikaları ziyaret edildi.

Üretimdeki son teknolojik gelişmeler ve yerinde uygulamalar eğitmenlerle paylaşıldı.

Akşamında ise programın Gala Yemeği yapıldı. ISKAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör firmalarının temsilcilerinin katıldığı yemekte; eğitmenlerin kendi aralarında ve sektör firmaları temsilcileriyle sohbet ettiler.

Eğitmenlerin program hakkında; daha sık ve daha uzun süreli yapılmasına yönelik talepleri, görüşleri dikkat çekti.

Programın son gününde akademisyen Nuriye AKKUL tarafından Mesleki Eğitimde Alternatif Öğretim Teknikleri konusu anlatıldı. Eğitmenlerin aktif olarak dâhil olmalarıyla birlikte interaktif şekilde geçen seminerden sonra Dr. Kadir İSA tarafından genel değerlendirme ve görüş alış verişi yapıldı.

Dr. Kadir İSA tarafından eğitmenlere katılım belgeleri verildi. Eğitmenlerin yüksek memnuniyetlerini ifade etmeleriyle birlikte program sona erdi.

Exit mobile version