Bina Performansı Modelleme ve Simülasyonları Semineri

IBPSA Türkiye, TTMD ve Makina Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Bina Performansı Modelleme ve Simülasyonları” semineri 2 Ekim 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecektir.

Bilgi ve kayıt için mmo.kim/vkar adresinde işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sunum: Doç. Dr. Gülsu Ulukavak Harputlugil – Sinan Soğancı
Tarih: 02 Ekim 2019 / Çarşamba
Saat: 19:00
İçerik:

  • Bina Performansı Simülasyonu Nedir?
  • Bina Performansı Modelleme Nedir?
  • Hangi Alanlarda Kullanılır?
  • Faydaları ve Potansiyeli Nedir?

Bina Performansı Modelleme

Bina performans modelleme ve simülasyonları için çoklukla kullanılan simülasyon araçlarından bazıları ile ilgili kısa bilgiler Tablo 1’de verilmiştir. Bu araçlardan uygun olanı simülasyon ile test edilecek performans türüne, istenilen duyarlılığa bağlı olarak seçilir.

Duyarlılık seviyesi düşük olanlar ya da her parametreyi yeteri kadar temsil edemeyen simülasyon araçları ancak bina ön kararları verebilmek için yaklaşık sonuçları görmek üzere kullanılabilir.

Duyarlı sonuçlar elde etmek ve tüm bina parametreleri için doğru kararlar verebilmek için detaylı, dinamik simülasyonların kullanılması ve yukarıda değinildiği gibi bazı durumlarda eşleştirilerek çok sayıda simülasyon aracının kullanılması gerekebilir.

TTMD Hakkında

TTMD; tanımdaki alanlarda Tesisat Mühendisliğinin ve topluma verdiği hizmetlerin gelişmesi için 1992 yılında kurulmuş olup, bu gün değişik disiplinlerden gelen profesyonellerin ortak amaçlar için toplandığı bir dernek haline gelmiştir. Bilgi ve Teknoloji transferini gerçekleştirmek, uluslararası platformda meslektaşlarımızı temsil etmek ve gelişmeleri anında izlemek için TTMD olarak yurtdışı meslek örgütleri ile temaslarımız devam etmektedir.

TTMD’nin amacı; öncelikle profesyonel hizmet veren meslektaşlarımızla, yeni mezun mühendisler ve bu meslekte yetişmek isteyen öğrencilerin uygulama alanındaki eğitimlerine, araştırmalarına, bilgi ve teknoloji transferine katkıda bulunmak, gerekli iletişim ve tartışma ortamının sağlamak, üniversitelerin ve araştırma kurumlarının mesleğimizle ilgili araştırmalarına katkıda bulunmaktır.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

22 Bin Üyemize Katılın