Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Isı Yalıtımı için Yollarda

Isı yalıtım malzemeleri üretimi alanında geçmişi 65 yıl öncesine dayanan ve Avrupa’nın önde gelen gruplarından biri olarak Türkiye’de de 6 üretim lokasyonu ile 10 yıldır faaliyet gösteren Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, Enerji Kimlik Belgesi’ne 597 gün kala, Enerji Tasarrufu konusunda Türkiye’nin nabzını tutmak ve Isı Yalıtım Kalınlıkları’na dikkat çekmek amacıyla yola çıkıyor.

Enerji kaybı sorununa ve enerji tasarrufu ile ısı yalıtım kalınlıkları arasındaki ilişkiye dikkat çekmek için Austrotherm Türkiye tarafından başlatılan “ISI YALITIMI, ÜLKE KAZANIMI”bilinçlendirme projesinin ilk etabında, Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, “MÜDÜR YOLLARDA” kod adı ile motosikletiyle 30 gün boyunca 30 ili gezecek. Alioğlu, gittiği illerde konut sakinleri, apartman yöneticileri, esnaf ve ustalar ile bir araya gelecek, okul ziyaretlerinde öğrenciler ile buluşacak.

Isı Yalıtımı İçin Müdür Yollarda

Enerji tasarrufu sağlanması amacıyla uygulanan mantolama sistemlerinde kullanılan ısı yalıtım levhalarının önemine ve yalıtım kalınlıklarına dikkat çekecek, Türkiye’nin illere göre ısı yalıtım kalınlığı haritası ve EKB hakkında bilgi paylaşımında bulunacak Alioğlu’nun 30 günlük serüveni, @muduryollarda sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek.

Enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı özelinde hazırlanan bilgilendirme dokümanını 100 bin kişiye ulaştırmayı hedefleyen Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu ayrıca, ülke boyutunda konuya dikkat çekmek için “ISI YALITIMI, ÜLKE KAZANIMI. Daha YESIL BIR DÜNYA ve daha fazla ENERJI TASARRUFU için, daha KALIN MANTOLAMA yaptıralım konseptinde change. org’da kampanya başlattı.

“Enerji ihtiyacımızın % 75’in ithal ediyoruz, dışa bağımlılığı azaltmalı, daha fazla enerji tasarrufu sağlamalıyız”

Ülkemiz enerji ihtiyacının %75’ini ithal ediyor, dışa bağımlılık nedeniyle milli güvenlik açısından da ısı yalıtımı ve sunduğu enerji tasarrufu ülkenin birincil konularından bir olmalı diyen Alioğlu, “Enerji tüketimimizin yüzde 35’sini konutlarda kullanıyoruz. Konutlarda tüketilen enerjinin yüzde 70’inden fazlası, ısıtma ve soğutma amaçlı. 2017’de enerji ithalatı için 37 milyar dolar harcadık ve ithal ettiğimiz enerjinin %35’ini yani 13 milyar dolarını konutlarda kullandık. Türkiye’de yaklaşık 21 milyon konutun 16 milyona yakınında ısı yalıtımı yok. Dış cepheye uygulanacak, daha kalın ısı yalıtım levhası içeren mantolama uygulaması yapılması ile ortalama yüzde 50 oranında enerji ve yakıttan tasarruf sağlanabilir. Mantolama maliyetinin yaklaşık 20%’si ısı yalıtım levhası, 30%’u diğer komponentler ve 50%’si de uygulama ve şantiye gideridir. Isı Yalıtım levhası kalınlığını 2 kat (100%) artırmak, mantolama maliyetini sadece % 20 artırırken, enerji tasarruf miktarını ise 2 kat artırmak anlamına gelir. Mantolamanın kalbinde yer alan ısı yalıtım levhasının daha kalın olması, enerji tasarrufunu etkileyen en önemli etkendir” dedi.

austrotherm

“Ne kadar kalın ısı yalıtım levhası, o kadar fazla enerji tasarrufu. Doğru kalınlıkta ısı yalıtımı, bireyin ve ülkenin kazanımı”

Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu ayrıca, “Türk Standartları Enstitüsü’nün mevcut yönetmeliğinde yer alan TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları Standardı’ndaki sınır kalınlık değerleri ilgili şehirde uygulanması gereken minimum ısı yalıtım kalınlığı değerleridir. Bize bu kalınlık değerinin altında yapılan ısı yalıtımının kayda değer bir fayda sağlamayacağını söyler. Ancak daha çok enerji tasarrufu yapabilmemiz için ne kalınlıkta ısı yalıtım levhası kullanmamız gerektiğini söylemez. Çünkü ne kadar kalın ısı yalıtım levhası, o kadar fazla enerji tasarrufu demektir. Bu sebeple biz tüketicilerin yaptırdığımız mantolama sistemlerinde bütçemizin elverdiği en yüksek kalınlıkta ısı yalıtım levhasını kullanmamız gerekmektedir, bu hem birey olarak kendimize hem de ülkemize kazanım demektir” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

close

15 Bin Üyemize Katılın